Feedback-ul în rândul managerilor: cât contează pentru femei vs. bărbați?

Un studiu realizat recent de Harvard Business Review (HBV) arată că numărul femeilor care ocupă funcţii de conducere a crescut foarte puţin în ultimii ani, bărbaţii fiind mai bine reprezentaţi şi mai căutaţi pentru posturi situate la nivel executiv. Conform studiului HBV, acest lucru se datorează, în mare parte, modului în care femeile şi bărbaţii primesc şi acceptă feedback-ul venit din partea superiorilor.

Mai exact, bărbaţii primesc feedback într-un mod mult mai concis, atât când vine vorba de rezultatele pozitive, cât şi de cele negative. Aceştia acceptă mult mai uşor decât femeile criticile aduse, motiv pentru care primesc explicaţii mult mai clare cu privire la ce trebuie să îmbunătăţească, ceea ce îi poate ajuta să exceleze în funcţii de conducere.

De cealaltă parte, femeile lider primesc feedback strict legat de rezultatele obţinute, fără prea multe explicaţii legate de modul în care acestea îşi pot îmbunătăţi munca. În cadrul studiului realizat de Harvard Business Review, au fost analizate evaluările de performanţă ale bărbaţilor şi femeilor din trei companii în domeniul tehnologiei. Astfel, s-a constat că feedback-ul oferit femeilor este unul vag şi, cu toate că le sunt recunoscute rezultate pozitive, nu le este menţionat clar impactul pe care aceste îl au asupra realizărilor companiei. În schimb, bărbaţii pot fi avantajaţi prin oferirea unui feedback clar, aceştia reuşind să obţină rezultate mai bune de fiecare dată, pe baza recomandărilor făcute.

Studiul arată că femeile pot fi influenţate într-un mod negativ de lipsa unui feedback clar, generând rezultate din ce în ce mai slabe, lucru ce dezavantajează persoanele de sex feminin atunci când se află în funcţii de conducere. Acest lucru poate cauza, pe termen lung, alegerea bărbaţilor, în detrimentul femeilor, pentru funcţii la nivel executiv în cadrul unor companii, ceea ce se concretizează în diferenţa semnificativă dintre numărul femeilor şi cel al bărbaţilor aflaţi la conducere.

Sursa fotografiei: www.roportal.ro