Monedele virtuale și avansul lor în online

În spațiul public se discută tot mai des de monedele virtuale. Cunoscute sub numele de Bitcoin, nu se bazează pe încrederea într-un emitent central, ci folosește o bază de date distribuită peste noduri ale unei rețele de la egal la egal (peer-to-peer) pentru a inventaria tranzacțiile.

modern-yellow-bitcoin-background_1035-9474

Pentru mult timp valoarea unui Bitcoin a rămas la mai puțin de o mie de dolari, dar începând cu luna august a acestui an a cunoscut un avans substantial. Cele mai recente date spun că Bitcoin a trecut de valoarea de patru mii de dolari. De unde creșterea?

woman-smiling-drawn-graphics_1208-196

La începutul lunii din sistem s-a desprins o noua monedă, decizia venind după o serie de  neînțelegeri pe tema viitorului cripto-monedei și a modului în care ar trebui să se procedeze cu creșterea vitezei, volumului tranzacțiilor si cu faptul că cererea tot mai mare de monedă virtuală este frânată de limitele tehnologiei, potrivit agențiilor de presă internaționale.

hands-holding-a-credit-card-using-laptop-computer-and-mobile-phone-for-online-shopping_1232-4882

Moneda virtuală s-a popularizat și datorită faptului că unele companii mari, recunoscute ca brand, au adoptat-o având tot mai multă încredere în această formă de sistem financiar.

vector-illustration-in-a-realistic-style-the-concept-of-mobile-payments-using-the-application-on-your-smartphone_1441-232

Concurența nu avea cum să întârzie să apară, așadar, de curând Rusia a anunțat că va începe dezvoltarea unei proprii monede virtuale, numită „CryptoRubla”. Procesul gândit de către oficiali presupune, din primele informații, că CryptoRublele vor putea fi schimbate cu ruble oricând, dar în cazul în care titularul nu poate explica de unde provine moneda virtuală, va fi taxat cu un impozit de 13%. Aceeași taxă se va aplica oricărei diferențe câștigate între prețul cumpărării și prețul vânzării.

By Loredana Bertișan – Editor Contribuitor The Woman

2

Loredana este de profesie jurnalist, cu experiență de peste cinci ani în domeniu. A lucrat pentru mai multe publicații locale și naționale și a urmat mai multe stagii de formare în domeniu atât în țară, cât și în străinătate. Este absolventă a Departamentului de Jurnalism din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. Pe parcursul studiilor a descoperit că are o pasiune pentru partea de social și voluntariat, așadar a creat comunitatea Art4Education prin care se ocupă de campanii caritabile pentru copiii din satele României.

Sursă foto: www.freepik.com