Uber și NASA vor să creeze primele mașini zburătoare, în următorii 2 ani

La Summit-ul Web de la Lisabona, Portugalia, care a avut loc vineri, 10 noiembrie, Jeff Holden, directorul departamentului de producție al companiei Uber, a anunțat actualizări ale proiectului Elevate. După cum sugerează și numele, Elevate este serviciul de taxi al mașinii de zbor Uber, pe care acesta l-a propus, pentru prima dată, în luna septembrie a anului trecut.

De atunci, Uber Elevate lucrează la planurile de a aduce un serviciu de taxi, care cuprinde zboruri către Dallas și Dubai. Compania adaugă Los Angeles printre orașele pe care intenționează să le salveze din traficul de coșmar.

UBER 1

Această veste nu este o surpriză, deoarece orașul californian a înregistrat o medie de 104 ore de blocaje numai în anul 2016, transformându-l în cel mai aglomerat oraș din lume. Jeff Holden a menționat, de asemenea, că Uber a încheiat recent un Acord de spațiu cu NASA, pentru a ajuta la transpunerea viziunii lor în realitate.

Conform acordului, Uber va dezvolta un nou sistem de control al traficului aerian, pentru taxiurile de zbor. Este necesar, însă, ca infrastructura să se dezvolte, pentru a se putea efectua operațiunile de decolare și aterizare verticale (VTOL), iar autoturismele, care ar putea fi autonome, să funcționeze fără probleme:

„NASA se concentrează foarte mult pe adoptarea și testarea presiunii asupra cadrului și asigurarea funcționării corecte. Uber încearcă să pună în funcțiune acest nou sistem de trafic aerian” a declarat Jeff Holden pentru The Verge.

Compania Uber a colaborat cu fost inginer al NASA, încă din luna februarie, pentru a proiecta sistemul de taxi pentru zbor. Uber nu este singura companie care lucrează la mașini zburătoare sau la un serviciu de taxi pentru zbor.

Airbus lucrează la CityAirbus, dezvoltând un taxi VTOL pentru un zbor, de tip 2018. Există și Volocopter, care a testat cu succes o mașină zburătoare în Dubai, în luna septembrie a acestui an. Compania Uber ne asigură că taxiurile de zbor sunt mai aproape decât credem.

By Diana Arieșan – editor contribuitor The Woman

Processed with MOLDIV

Diana, profesor pentru învățământul preșcolar, cu o experiență de 12 ani în domeniu, este autorul cărții „ Abis în dealul sihastru”, lansată în anul 2013 (Editura Grinta, Cluj-Napoca). În anul 2015 a devenit membru al Cenaclului UBB, proiect realizat în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Cluj. Absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației și a Școlii Populare de Arte „ Tudor Jarda”, din Cluj-Napoca, secția retorică, Diana are preocupări pentru artă, sub toate formele sale. În perioada 2012-2014 a fost membru al trupei de teatru „ Pavlov 25”, iar în prezent își consolidează abilitățile de retor în cadrul diferitelor evenimente culturale.

Surse foto & video: fortune.com, wired.com, youtube.com. Sursă articol: weforum.org