Coffentropy: Inspirația poate veni din tot ce te înconjoară

Irina Rusu este blogger@Coffentropy și blogger oficial la Conferința de Leadership Feminin – The Woman.  Se descrie ca fiind o persoană creativă și implicată. Pe blogul său Irina, face recenzii la cărți, produse de make up și scrie despre pasiunile sale.

Care este povestea din spatele blogului tău, Coffentropy?

Acum un an și ceva găsisem niște timp liber în program, și am decis să public o primă postare pe blog. Îmi plăcea tare mult ideea de a “scrie” pe fotografii și am considerat că blogul ar fi mixul perfect între fotografie, recenzii de produse și ilustrație digitală – chestiile care mă pasionau atunci și care erau niște hobby-uri nevinovate. Nu aveam nici cea mai mică speranță că asta ar putea deveni ceva mult mai complex.

Irina Moleskine

Care sunt sursele tale de inspirație?

Cât de banal ar părea, mă inspiră totul în jurul meu. Dacă este să mă refer la recenziile de produs, atunci când îmi formez o părere despre un anumit lucru, aș vrea să spun și altor persoane despre experiența pe care am avut-o, mai ales dacă aceasta a fost una pozitivă. Mă inspiră și persoanele care mă urmăresc, evenimentele la care particip, oamenii și poveștile lor, publicitatea bună, cam tot ce interacționează cu mine. Mă simt cumva norocoasă că am mai multe idei decât pot duce și implementa.

Cum reușești să îți ții aproape cititorii?

Cred că sinceritatea și transparența sunt niște factori importanți. Din observațiile mele (subiective și poate chiar total aiurea) sunt multe bloggeri/influenceri în acest domeniu care prezintă acea viață apropiată de perfecțiune, și nu sunt suficiente cele care își documentează viața așa cum este ea: cu momente mai puțin frumoase, zile fără machiaj și experiențe reale. Personal îmi place să urmăresc oameni cu care mă identific. Cred că sunt o persoană simplă și, probabil, audiența mea este formată din fete ca și mine.

Blogul tău are și o secțiune dedicată cărților. Care este tipul de lectură pe care îl preferi? Ce motiv primează în alegerea acesteia?

Ficțiunea era pe primul loc în topul lecturilor mele. În ultima perioadă, însă, am dat șanse și cărților de dezvoltare personală. Îmi place să ies din zona mea de confort și mi-am ales câteva cărți SF pe care urmează să le citesc. Îmi aleg lecturile  în funcție de starea mea de spirit: dacă sunt obosită și stresată – cărțile pentru copii pot avea un efect terapeutic tare fain. În general, mă bazez pe recenzii din diverse surse: goodreads, bloguri sau recomandări pe care mi le fac prietenii.

cum sa citesti eficient

Povestește-ne despre criteriile pe care le urmărești atunci când realizezi o recenzie pe blog cu privire la diverse produse de make-up și îngrijire.

Cred că recenziile de produs trebuie să fie sincere, documentate, argumentate și să fie prezentate într-un anumit context. Întotdeauna voi scrie bazându-mă pe experiența proprie. Dacă un produs funcționează pentru mine, îl recomand, dacă nu, zic așa cum este. Menționez de fiecare dată care au fost motivele pentru care nu mi-a plăcut acel produs și care ar fi alternativele, din punctul meu de vedere. Dacă spun că ceva nu mi-a plăcut, nu înseamnă că eu dețin adevărul suprem și că acel produs nu este bun. Am avut foarte multe situații în care un produs care nu a fost bun pentru mine a funcționat excelent pentru o prietenă.

Paleta naked smoky eyes review coffentropy

Pentru cei care îți vor vizita pentru prima dată blogul, spune-ne cine este simpatica Poca?

Poca este cățelușa mea. Am adoptat-o de la cineva care o găsise pe la periferia orașului, deci numele ei vine de la Cluj-NaPOCA. Este un ghem de căldură. Îi făceam multe poze și m-am gândit că ar fi util să îi fac un profil de instagram unde să le tot postez pentru a nu umple toate feed-urile cu poze câinești. Astfel sperăm să mai disecăm puțin mitul conform căruia doar câinii de rasă sunt deștepți, frumoși și iubăreți. Adoptați, nu cumpărați.

Rusu Irina Coffentropy Hyperliteratura

Surse foto: arhivă personală

Ioana Chelmuș, Nora Călbază