25+ de idei de postări pe blog & social media în nișa Baby&Kids

Vinzi produse pentru copii? Astăzi vei vedea cum să te promovezi prin blog și social media. Uite un pont (nu chiar atât de) secret, de persuasiune:

 

Imaginile sau compozițiile vizuale în care sunt folosite fețe de bebeluși atrag cel mai rapid atenția și o mențin, indiferent dacă produsul promovat are sau nu legătură cu bebe.

 

În cartea Brainfluence, Roger Dooley povestește despre câteva teste și studii realizate asupra privirii umane în timpul vizualizării unei reclame. 

 

Bebelușii țin topul la captarea atenției. 

 

Iar atunci când dirijează ochii spre titlul reclamei (sau alți indicatori vizuali, gen o mână grăsuță îndreptată spre titlu), privirea se îndreaptă automat și spre mesajul promoțional.

 

Ți-am spus asta pentru că, dacă vinzi produse pentru copii, e un artificiu persuasiv extraordinar pe care e musai să îl folosești.

 

Indiferent ce vinzi: jucării, un anumit tip de jucării, produse de protecție, biberoane, scutece, produse alimentare, hăinuțe și încățaminte, cărți pentru copii, rechizite, seturi de botez și tăierea moțului, accesorii de petrecere pentru copii, mobilier pentru camera copiilor, produse pentru graviduțe și așa mai departe.

 

Personal, promovarea de produse pentru copii mi se pare o sarcină extraordinară. Nu există limite pentru creativitate și îți poți dezlănțui cele mai drăgălașe vise, de când erai tu copil.

 

Pentru că, să nu uităm, în nișa Baby& Kids, vinzi produse care vor fi folosite de către copii, dar sunt cumpărate de către părinți, bunici, nași, prieteni.

 

Și este, într-adevăr, o provocare pentru că apelul emoțional trebuie să fie relevant și pentru micii consumatori, și pentru marii cumpărători.

 

Super pont de marketing pentru magazinele cu produse pentru copii

 

Marketing-ul și recomandările bat prețurile.

 

Dacă ești, la rândul tău, părinte, știi deja că piața produselor pentru copii este plină de extrem de multe produse, care sunt scumpe din simplul motiv că nu le iei pentru o viață întreagă.

 

Copii cresc de la o lună la alta și ajungi să renunți la produse aproape noi… pentru că nu mai sunt bune. Așa că părinții jonglează cu mulți factori de decizie, înainte de a cumpăra un produs sau altul.

 

Acesta este motivul pentru care am spus că marketing-ul bate prețurile. 

 

Pentru că nu ajunge să îți afișezi produsele sau să înșiri funcționalitățile acestora. 

 

Trebuie să creezi contexte (în ce perioadă e util produsul, cum se folosește, cât de durabil e) și să pui accentul pe beneficii (cum va face viața părinților mai ușoară? cum îi va ajuta să economisească bani sau efort?).

 

În nișa produselor pentru copii se mai observă foarte bine impactul micro-momentelor.

 

Micro-momentele sunt ocazii CU INTENȚIE, în care părinții folosesc un device – de obicei, telefonul, să caute răspunsuri pentru ceea ce vor să știe, pentru locurile în care vor să meargă, pentru ceea ce vor să facă sau pentru ceea ce vor să cumpere.

 

Exemple de căutări generale:

cautari-produse-pentru-copii

 

Caută magazine online și bloguri și comunități cu resurse valoroase.

 

Așa că ieși în întâmpinarea lor prin blog, postări social media, recomandări și testimoniale primite de la clienții mulțumiți.

 

Acesta este super pontul meu de azi.

 

Bonus! Dacă ai un magazin online cu produse pentru copii, îți recomand articolul 6 Aplicații Gomag pentru magazine cu articole pentru Copii / Jucării.

 

Idei de articole pe blog când vinzi produse pentru copii

 

Alege direcția blogului și creează postări despre lumea părinților și a copiilor, în legătură cu produsele pe care le vinzi.

 

Părinți de gemeni: cum să [sfat pentru a obține un anumit beneficiu]

– Ghidul [graviduței]: X lucruri pe care trebuie să le știi [moment]

– Checklist pentru [securizarea casei: baby proofing pentru super mămici și super tătici]

– Rețete pentru primii pași în [diversificare]

– Idei de cadou pentru [proaspele mămici, copii de X ani]

– Ce îi citești copilului [de la X ani, la X ani]

– X idei pentru un concediu de neuitat cu copiii

– Idei de activități cu copii de [număr] ani

– Cum mobilezi camera [copilului / bebelușului / fetiței]: Idei sub X lei

– X idei de rețete pentru când vrei să îi faci cunoștință lui kiddo cu gastronomia

– Sfaturi de organizare pentru [mormanul de jucării]

– Idei pentru fotografiile lui bebe. Cum să creezi amintiri de neuitat

– Ce să faci cu [produse: hăinuțe, jucării vechi ale copilului]

– Bebe și [animalul de companie] – lucruri la care să fiți atenți

– 150 de lucruri pe care trebuie să le știi înainte să ai un copil

– Activități senzoriale pentru copii, care nu îți vor întoarce casa pe dos

 

Pentru mai multe idei, vezi ghidul Gomag: Cum să vinzi online produse pentru copii – Idei de promovare magazin.


exemple-articol-blog-copii

Ce postezi pe Facebook, Instagram și Pinterest pentru Baby&Kids?

 

Distribuie articolele de pe blog pe Facebook și creează imagini reprezentative pentru a fi postate pe Instagram, Pinterest.

Testimoniale text, video și fotografii de la clienți, inclusiv unboxing sau instantanee cu produsele în timp ce sunt folosite

Concursuri pentru mămici – nu cu like & share, ci cu povești despre copiii sau pățaniile lor (încerci să obții conținut și idei de conținut)

Oferte de marketing și reduceri creative 

exemplu-reclama-produse-copii

 

Provocări – pentru sănătatea mentală a copilului, provocarea X cărți citite în X timp, o rețetă pe zi etc.

Răspunde la întrebările frecvente legate de produsele tale sau care sunt din aceeași sferă (de exemplu, dacă vinzi sisteme de purtare pentru bebe, discută despre ce e sănătos, ce e sigur, de ce să folosească anumite tehnici etc.)

Sfaturi rapide și tips & tricks mai puțin cunoscute

Meme-uri și situații amuzante pentru părinți

Serii de postări: #Lunea pentru siguranță, #Joia pentru baby tricks, clientul săptămânii, produsul săptămânii.

– Facebook Live sau webinarii închise cu experți în parenting

 

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl reții e că fiecare comunicare sau postare pe care o faci, trebuie să fie pe brand. 

 

Pe stilul tău specific și interesant pentru clienții și urmăritorii tăi.

mihaela habian gomag

Despre Mihaela Habian

Mihaela Hăbian (Porto) este SEO Copywriter la Gomag de peste 5 ani și scrie zilnic zeci de texte optimizate pentru agenție și clienți. Începând de la articole pe bloguri, ghiduri, conținut pentru site-uri / magazine online și până la scenarii pentru reclame video, checklist-uri sau strategii anuale de content, responsabilitatea ei este să dea clientului ceea ce e al clientului: o poveste valoroasă în care să se regăsească.

Se descrie ca „booklover cu acte în regulă și om pasionat de digital storytelling & targetare emoțională” și consideră că în anul 2021 un copywriter bun trebuie să prioritizeze clientul final, să fie curajos, să aibă nervi de oțel și să fie nișat.

Sursa foto: Unsplash, Google Trends, De-a Joaca, Buy4Baby