3 semne care demonstrează că nu folosești produsele potrivite de îngrijire a tenului

Industria produselor de skincare este într-o continuă dezvoltare, iar faptul că apar noutăți cu o viteză atât de mare te ademenește să îți dorești să încerci cât mai multe, pentru a reuși să menții aspectul tenului cât mai aproape de perfecțiune. Te regăsești și tu în această idee, nu-i așa?

Problema intervine atunci când uităm sau, pur și simplu, ignorăm faptul că fiecare tip de ten are o serie de caracteristici și, implicit, anumite nevoi specifice, iar folosirea unui amalgam de produse nu va face altceva decât să îl bulverseze sau chiar să provoace diferite reacții nedorite. 

Inclusiv când vine vorba de machiaj, trebuie să ținem cont de faptul că particularitățile pielii îl vor influența și aici nu ne referim doar la cele ce țin de aspect (problemele vizibile), ci și la eventualele probleme care se manifestă doar în anumite cazuri (sensibilitate la produse sau ingrediente, intoleranțe, alergii etc.).

Una din principalele cauze ale hipersensibilității tegumentului și a reacțiilor acestuia este chiar folosirea inadecvată a produselor de îngrijire.

Pentru că ritualul de skincare este esențial, avem nevoie să înțelegem cum ne putem da seama că ceea ce folosim nu este benefic pielii și, mai ales, cum putem schimba acest lucru, așadar am pregătit mai jos 3 semne de alarmă care pot să indice o asemenea situație.

 

1. Nu observi niciun efect benefic al folosirii produsului pentru scopul cu care l-ai achiziționat

 

În general, avem tendința de a crede în efectul miraculos al unui produs: îl aplici o singură dată și gata, va face minuni. Atunci când ne confruntăm cu diferite probleme ale tenului, este necesar să înțelegem că rezultatele se obțin cu răbdare, însă atunci când timpul trece fără să observăm vreo îmbunătățire minimă, putem să ne punem câteva semne de întrebare și să cerem părerea unui specialist și să aflăm dacă ceea ce am folosit este într-adevăr potrivit sau nu.

 

2. Îți apar erupții cutanate (coșuri, puncte roșii etc.) sau ți se accentuează cele existente deja 

 

Un produs de skincare ales corect nu are voie să determine niciun fel de reacție, în afară de cele eventual menționate în prospect sau pe ambalaj. Zicala conform căreia „dacă ustură, înseamnă că lucrează” nu este deloc una sănătoasă, mai ales când vine vorba de pielea noastră, pentru că astfel se poate ajunge chiar la arsuri sau probleme mult mai grave. Acesta este și motivul pentru care este esențial să apelăm la specialiști pentru a ne alcătui necesarul de produse de îngrijire.

 

3. Chiar dacă folosești produse de îngrijire, pielea dă semne de deshidratare

 

A folosi foarte multe produse nu înseamnă că pielea va fi constant hidratată la un nivel exemplar, deoarece este mai mult decât important ca tot ce aplicăm pe ten să fie adaptat nevoilor și tipologiei acestuia. Și să știți că principiul less is more se aplică foarte bine în acest caz.

Concluzia este că e bine să vrei să ai grijă de tenul tău, însă este esențial să știi cum să o faci corect, pentru a evita orice tip de neplăceri, indiferent cât de tentant ar fi să profiți de numărul mare de produse existente pe piață.

 

Editor: Antonia Lestyan

Crescând în industria de beauty și urmărind-o pe mama ei, care este medic estetician, drumul profesional al Antoniei Lestyan s-a conturat firesc.

A început să profeseze încă de la vârsta de 15 ani ca make-up artist, fiind pasionată dintotdeauna de ceea ce înseamnă artă și și-a conturat cariera participând la concursuri și devenind trainer. Deși foarte tânără, pasiunea pentru machiaj a determinat-o să scrie și o carte – „Abecedarul Machiajului”, fiind primul manual complet de machiaj scris în România.

A lucrat zi de zi timp de 7 luni și a depășit toate obstacolele, dorindu-și foarte mult ca acest proiect să prindă viață. Antonia ne spune că încă din copilărie știa că va călca pe urmele mamei sale și va urma Facultatea de Medicină, studii care au ajutat-o mult în scrierea cărții sale.

 

Sursă foto: Freepik