Amenajarea propriului cămin, dar și a biroului, conform principiilor Feng Shui, presupune studierea îndelungată a acestei străvechi științe chinezești. Specialiștii în arta Feng Shui recomandă respectarea acestor reguli, în amenajarea locuinței și spațiului de lucru, pentru regăsirea echilibrului și a energiei, atât de necesare.
1. Claritate și ordine
Întelepții chinezi recomandă evitarea aglomerării casei cu lucruri vechi. Prin renunțarea la lucrurile nefolositoare, vom obține mai mult spațiu, dar și o perspectivă excelentă pentru amenajarea armonioasă a casei. Este necesar să urmărim o linie minimalistă a amenajării, atât acasă, cât și la birou, folosind soluţii inteligente de depozitare.
2. Echilibru și armonie
Obținerea echilibrului, în amenajarea căminului, poate fi rezultat din îmbinarea corectă a culorilor, în fiecare încăpere folosindu-se nuanțe care reprezintă cele cinci elemente esențiale ale vieții: Apa, Focul, Lemnul, Metalul și Pământul, prin decoraţiuni, tapet sau vopsea pentru pereţi şi tablouri.
Pentru lemn sau apă putem alege verde, turcoaz şi albastru, culori care semnifică flexibilitate în gândire, creativitate şi uşurinţă în comunicare. Putem apela și la roşu, roz sau violet pentru elementul foc, însă doar în spaţiile de zi, nu şi în dormitor.
3. Natura ca inspirație
Folosirea elementelor naturale în amenajarea și decorarea casei ne aduc un plus de relaxare și liniște în propriul cămin. Plantele, mobilierul din lemn, decorațiunile din scoici, pietre de râu sau conuri de brad vor aduce un plus de energie. Florile, în mod special, sunt considerate ca fiind legătura dintre om și natură, fiind benefice pentru sănătate și echilibru.
4. Evitarea acoperişului modificat
O regulă de aur este evitarea amplasării patului și biroului sub un acoperişul înclinat, sub bârne sau candelabre. Toate aceste elemente ar avea o energie a lor, care se spune că ne poate deranja în timpul somnului.
Pentru rezolvarea acestei dileme, se recomndă folosirea unui baldachin.
5. Lumină
O altă regulă Feng Shui importantă în dobândirea echilibrului unei case este iluminatul corect. Este esențial ca fiecare încăpere din casă să fie prevazută cu surse de iluminat local, astfel încât să putem lumina și zonele mai puțin accesibile din casă. În același timp, este necesar să putem folosi jocul luminilor, păstrând anumite zone în semiîntuneric, alternând cu cele pline de lumină.
6. Amenajează biroul pentru succes!
Una dintre cele mai importante reguli ale stiinței Feng Shui este așezarea biroului într-o zonă din care să avem vizibilitate perfectă către toate căile de acces.
Este necesar ca biroul să fie amplasat cu spatele la un perete plin, nu cu spatele spre fereastră sau spre spaţiul liber, recomandate fiind birourile din lemn, cu o construcţie stabilă şi forme regulate, în defavoarea celor din sticlă.
By Diana Arieșan – editor contribuitor The Woman
Diana este profesor pentru învățământul preșcolar cu o experiență de peste 11 ani și autorul cărții „Abis în dealul sihastru”, lansată în anul 2013 (Editura Grinta, Cluj-Napoca). În anul 2015 a devenit membru al Cenaclului UBB, proiect realizat în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Cluj. Absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației și a Școlii Populare de Arte „ Tudor Jarda”, din Cluj-Napoca, secția retorică, Diana are preocupări pentru artă, sub toate formele sale. În perioada 2012-2014 a fost membru al trupei de teatru „Pavlov 25”, iar în prezent își consolidează abilitățile de retor în cadrul diferitelor evenimente culturale.
Surse articol: simplitao.ro, casadex.ro.
Surse foto: designtrends.com, prima-interior.com, cotidianul.ro