Accesorii din ananas, o alternativă eco propusă de Iutta x Piñatex® la 10 ani de la lansarea brandului

Iutta, cunoscută pentru design-ul contemporan al genților, pantofilor și accesoriilor brodate în piele, anunță o colaborare inovatoare cu materialul vegan Piñatex®, aducând alternative sustenabile pe piața locală.

Brandul românesc se numără printre primii din țară care adoptă această alternativă versatilă și durabilă la piele în atelierul său. Piñatex® este obținut din fibrele frunzelor de ananas rămase în urma recoltării fructelor și conține în proporție de 95% conținut ecologic regenerabil. Prin reciclarea deșeurilor agricole într-un sistem de producție cu circuit închis, această inițiativă minimizează consumul de apă și are un impact redus asupra mediului, contribuind în același timp pozitiv la bunăstarea socială prin intermediul unui proces de producție transparent și verificat.

Colecția Iutta x Piñatex este o colecție capsulă în ediție limitată, cu doar 30 de piese disponibile din fiecare model, în care rafia se îmbină cu materiale vegane. Brandul introduce, de asemenea, o selecție de genți populare din arhiva sa, create acum în întregime din resturi vegetale. Această colecție include modele precum Polaris, Magpie, Dor de Ducă, Clutch X și Fleur de Lys. Astfel, Iutta marchează o retrospectivă a ultimilor 10 ani, sărbătorită atât vizual, cât și prin intermediul unui nou logo.

Nicoleta Chirica, fondatoarea și designerul Iutta, împărtășește viziunea sa: “Dorim ca purtătoarele noastre de doruri să se bucure în continuare de produse atemporale, realizate într-un mod etic și responsabil, dar să nu pierdem esența brandului, designul, estetica broderiilor și durabilitatea produselor noastre.  Folosind materiale durabile și cât mai naturale putem să transmitem generațiilor următoare măiestria artizanatului și meșteșugul fără să compromitem componenta de sustenabilitate. Așadar, în al zecelea an de la lansare, Iutta extinde liniile de producție, urmând colecții și materiale noi, iar sustenabilitatea devine una dintre principalele valori, integrată pas cu pas în toate procesele businessului.”

Prin această colaborare cu Piñatex, Iutta reafirmă importanța practicilor sustenabile și își propune să atragă atenția asupra alegerilor cu adevărat responsabile în modă și în viața de zi cu zi. Brandul se alătură unor mărci internaționale de renume precum Hugo Boss, Zara, Nike și CAT, care au dezvoltat de-a lungul timpului colecții din acest material sustenabil.

În plus față de introducerea unei colecții sustenabile, cu o amprentă redusă de carbon, brandul oferă publicului posibilitatea de a-și personaliza accesoriile achiziționate prin serviciul de monogramare Iutta Bespoke. Fie că este vorba de inițiale sau de mesaje speciale gravate în piele, acum clienții pot adăuga o notă personală, transformând fiecare produs într-o experiență unică sau un cadou special.

Produsele rezultate din această colaborare vor fi disponibile pe site-ul oficial Iutta, https://iutta.ro, dar și în showroom-ul Iutta din București.

Iutta este un brand de cult al genților, pantofilor și accesoriilor, cu atelier propriu, care redefinește simbolurile antice prin broderii în piele. Fiecare colecție transmite povești semnificative care depășesc granițele timpului, aducând creațiile în era contemporană într-un mod personal și exclusiv. Pentru mai multe informații, vă invităm să vizitați iutta.ro