„Am învățat să nu mă implic decât în proiecte care îmi ating sufletul.” | Genoveva Hossu, Business Developer

Genoveva Hossu este în prezent Președintele Asociaţiei pentru Promovarea Economică Bilaterală România – Emiratele Arabe Unite, Creative CEO Rewire și alchemical designer. Trecerea de la design interior spre business development a venit, spune ea, organic și ușor, tocmai pentru că își folosește creativitatea în toate domeniile în care este implicată.

Îi place golful, pe care îl practică în timpul liber și se descrie ca fiind champagne enthusiast.

Am stat de vorbă cu aceasta despre viața profesională și personală și am aflat ce s-a schimbat pentru ea de la ultima noastră întâlnire.

Dragă Genoveva, cum ai defini omul care ești astăzi? Ce s-a schimbat de la ultimul interviu pe care ni l-ai acordat?

Cred la nivel emoțional am devenit mai înțeleaptă și neutrală, o stare pe care o doresc tuturor antreprenorilor, iar la nivel profesional mi-am diversificat arhitectura de bussines și am devenit globală.

Ne-ai mărturisit că ți-ai început cariera savurând o cafea și visând la ceva mai mult. Ți-ai îndeplinit visul pe care îl aveai în urmă cu peste 15 ani?

putea spune mi l-am depășit, dar ceea ce a fost interesant și pot spune cu certitudine este  până azi, la 44 de ani, am învățat și doar din acest an simt cu adevărat pot avea un cuvânt de spus în antreprenoriatul viitorului, care are la bază structurile vechi, dar cere un alt limbaj win-win, perspectivă de 360, atât asupra bussinesului, cât și a partenerilor.

Genoveva Hossu (2)

Spui despre tine că investești în oameni, emoții, idei și proiecte în toată lumea. Ce nu trebuie să le lipsească celor menționate anterior, astfel încât să te facă să investești în acestea?

Azi este important ca valorile comune ale oamenilor, proiectelor fie identificate incipient, iar dacă acestea se alininează atunci un proiect este de succes.

O altă componentă este lipsa compromisurilor, cred dacă de la început începi un proiect cu full power și inima deschisă, șansa ca acesta fie de succes este direct proporțională cu cele de mai sus.

În calitate de alchemical designer, vorbește-ne despre modul în care stilul de aranjare al unei case contribuie la fericirea locuitorilor acesteia.

Este enorm de mult de spus despre acest subiect, dar dacă ar fi spun un singur lucru cred recomanda energiei feminine din casă, femeii, stea în frecvența iubirii, astfel încât armonia casei este mai ușor de atins.

În ceea ce privește detaliile arhitecturale, azi biogemetria explică cel mai bine de ce este importantă o anumită formă, cromatică, loc și cum acestea influențează modul de viața.

Povestește-ne puțin despre acest concept al biogeometriei, pe care l-ai adus în România. Ce presupune acesta? Care sunt beneficiile? Cum l-a primit piața de la noi comparativ cu cea internațională?

Biogeometry este o știință a viitorului, ca multe altele care își fac loc printre noi cu o viteză uimitoare care are la bază relația elecromagnetică dintre noi și mediul în care trăim.

A fost primita în România cu mai multă deschidere decât așteptam, fiu sinceră. Biogeometria este doar una din multele produse încadrate la future ideal și tehnology, o știință alternativă azi, dar mult posibil o știință cu „patalama” în viitor. Îmi place mixul între produs tehnologic pur și știința holistică, cred viitorul va aduce tot mai aproape în următorii ani aceste extreme și bucur fiu podul și vocea acestor proiecte.

Lucrezi atât la nivel național, cât și internațional, având birouri în Cluj, București și Dubai. Ce diferențe resimți între aceste locuri? 

Eu personal sunt implicată în business development și companiile mele, atât cele de interior design, cât și cele de private equity în tehnologie sau real estate etc, astfel încât pot spune ideile vizionare nu au granițe, iar creativitatea antreprenorilor nu are limite.Genoveva Hossu (1)

Cum ai luat decizia de a face trecerea spre business development? Cum vezi acest domeniu, în comparație cu cel de design interior? Care sunt cele mai mari diferențe pe care le resimți? Dar dacă vorbim despre puncte comune?

Trecerea nu a fost calculată, a fost evolutivă și a venit organic. Fiindcă folosesc creativitatea în ambele direcții, mi-a fost destul de ușor.

În ceea ce privește diferențele, cred cea mai mare este rigiditatea partenerilor din bussines development și energia pe care o depun suplimentar față de interior design pentru a explica perspective noi ale viitorului. Frumusețea este ocup majoritar cu proiecte de Future tehnology, iar aici harta acum se așează.

Ești președintele APEB RO-UAE (Asociaţia pentru Promovarea Economică Bilaterală România – Emiratele Arabe Unite). Cum arată o zi din viața ta, raportându-ne la această funcție?

Are cam aceleași principii ca o zi din viața fiecărui antreprenor, poate mai multe avioane implicate. Am fost uimită de nivelul evolutiv al Middle Estului și simt onorată am acees la aceste informații pe care ulterior le implementez în România.

Povestește-ne despre un proiect care a devenit ulterior „de suflet”, poate un punct de referință în cariera ta.

Am învățat să nu mă implic decât în proiecte care îmi ating sufletul, nu am alt drive în bussines sau viața personală. Altă motivație nu este suficient de apetisantă pentru mine, așa că nu mă implic altfel în proiecte.

Mi-am câștigat luxul timpului și bucuria de a mă implica doar în proiecte în care cred. Toate proiectele la care lucrez activ azi, sunt de suflet.

Genoveva Hossu (3)

Ce alte pasiuni ai, pe lângă activitățile profesionale de zi cu zi? Ce faci când nu ești la birou, în avion sau la vreun eveniment?

Îl iubesc pe Dumnezeu și îmi place îmi petrec timpul cu El. Joc golf cât de mult pot, beau șampanie și mănânc tort.

Tocuri sau flat shoes? – Tocuri.

Stilul de design interior favorit: Contemporary classic.

Combinația de culori preferată: Îmi plac culorile neutre sau bloc de culoare puternică.

Parcursul tău profesional descris în trei cuvinte: Învățare, experiență, evoluție.

O experiență pe care ai recomanda-o oricui: Slujbele de la ora 4 noaptea din mănăstiri.

Note to self: Trăiește cu înțelepciune secunda și bucură-te.

Editor:

2021 TW MARA RUSU