Un studiul realizat de start-up-ul TinyPulse a implicat răspunsurile primite de la peste cei 500 de angajați care lucrează de la distanță, dar și de la cei 200 de angajați care lucrează la birou.
Principala concluzie a acestui studiu a fost faptul că persoanele care lucrează de la distanță sunt mai fericite, dar și mai productive. Așa că, angajatorii ar putea să ia notițe!
Acesta poate fi un argument puternic pentru a-i cere managerului vostru câteva zile în care să lucrezi de acasă.
Desigur, există și dezavantaje în a munci de acasă. Poate fi vorba despre lipsa de interacțiune socială care ne poate duce până în faza de a vorbi cu noi înșine, dar și de înlocuirea ținutei office cu pijamalele. S-ar putea chiar să ai senzația că nu ești la fel de bine conectat cu colegii tăi.
În cele din urmă, însă, angajații remote s-au dovedit a fi mai fericiți, mai productivi și susțin că se simt mai prețuiți, ceea ce face din această variantă una foarte bună.
Pe o scară de la 1 la 10, angajații care muncesc de la distanță au declarant că nivelul de fericire profesional este de 8.1, în medie, în timp ce colegii lor aflați la birou au dat un scor mediu de 7.42.
Diferența a fost și mai mare atunci când au fost evaluate cât de apreciate se simt cele două categorii. Angajații care lucrează de la distanță au oferit un scor mediu de 7.75, în timp ce angajații aflați la birou, unul de 6.69.
Singurul aspect la care angajații aflați la birou au oferit un scor mai mare decât colegii lor mai liberi, a fost la capitolul relaționarea cu colegii. Se pare că, într-adevăr, ajunge să ți se facă dor de socializare și de contactul direct cu echipa din care faci parte.
Același studiu arată faptul că sentimentul de mulțumire cu modul de muncă de la distanță, apare în timp. Persoanele care au făcut asta timp de 6-10 ani s-au declarant mai fericite decât cele aflate în primul an.
Nu toți suntem făcuți pentru acest gen de muncă, însă acesta poate fi o soluție pentru femeile însărcinate, mamele care vor să fie mai mult în jurul casei, dar și pentru acel tip de femeie care a ajuns la saturație când vine vorba despre stilul clasic de a munci.
By Bianca Suciu Sharma, fondatoarea blogului despre joburi www.allaboutjobs.ro
Bianca este un jurnalist cu aproape nouă ani experiență în televiziunea de știri. A făcut parte din echipa Realitatea TV și, ulterior, din echipa Digi24. După acești ani în care a fost reporter, corespondent, realizator de emisiuni și, pentru o scurtă perioadă, prezentator de știri, Bianca a decis să se îndrepte înspre online unde a pus bazele blogului despre joburi www.allaboutjobs.ro În plus, Bianca a început să își construiască o carieră în domeniul marketing în cadrul unei companii multinaționale.
Sursa articol: www.sciencealert.com
Surse foto: Pixabay, TheHuffingtonPost.com, workfromhomejobs.com