Arată-mi cum vorbești, ca să îți spun cine ești. Dicția, cartea de vizită

Abilitățile de vorbire în public sunt esențiale în cotidian. Acestea includ și calitatea dicției, deoarece este important ca atunci când vorbești mesajul să fie transmis foarte clar ca să fii înțeleasă de către toată lumea din audiență.

confident-lady-boss-conducting-staff-meeting_1262-7193

A ști să accentuezi corect cuvintele dintr-o frază, să dozezi corect volumul vocii și rapiditatea vorbirii sunt elementele pe care trebuie să le bifezi în mod esențial. Vocea te poate ajuta să captezi mult mai ușor atenția și respectul unei audiențe.

smiling-businesswoman-with-folded-arms_13339-1317

În primul rând, respirația este foarte importantă pentru ca tu să poți să rostești corect, până la capăt fiecare cuvânt. Vorbește calm, respira la intervale regulate, iar discursul tău va fi unul foarte plăcut de ascultat. Te va ajuta foarte mult dacă îți vei construi prelegerea cu propoziții scurte.

woman-working-with-laptop_23-2147669370

De asemenea, este esențial să cunoști extrem de bine subiectul despre care vorbești. Dacă ești stăpână pe informație, atunci te vei putea concentra 100% pe cum să livrezi acea informație către publicul tău. Poți avea și o prezentare ajutătoare, dar evită să pui acolo foarte multă informație. Dacă ești o fire emotivă, vei avea tendința să citești tot ce scrie acolo, în loc să prezinți.

woman-working-and-celebrating-success-on-loggia_1262-5931

Pentru mai multă siguranță de sine, îmbracă-te profesionist, aranjează-ți părul și ai grijă ca machiajul și manichiura să fie impecabile. Specialiștii în domeniu recomandă că înălțimea tocului unei femei care susține o prezentare trebuie să fie de maxim șapte centimetri, fustele să aibă lungimea midi, iar manichiura să fie realizată fie în nuanțe de nude, fie în clasicul roșu.

By Loredana Bertișan – Editor Contribuitor The Woman

2

Loredana este de profesie jurnalist, cu experiență de peste cinci ani în domeniu. A lucrat pentru mai multe publicații locale și naționale și a urmat mai multe stagii de formare în domeniu atât în țară, cât și în străinătate. Este absolventă a Departamentului de Jurnalism din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. Pe parcursul studiilor a descoperit că are o pasiune pentru partea de social și voluntariat, așadar a creat comunitatea Art4Education prin care se ocupă de campanii caritabile pentru copiii din satele României.

Sursă foto: www.freepik.com