Gimnasta Cătălina Ponor a câștigat, duminică, două medalii de aur la Cupa Mondială de la Baku, una la bârnă și cealaltă la sol. Cătălina Ponor, născută pe 20 august 1987, la Constanța, este singura din cei şapte sportivi români prezenţi la start, care a reușit să treacă de faza calificărilor, unde a obţinut 14,233 puncte la bârnă şi 13,233 la sol.
Potrivit News.ro, Anamaria Ocolişan, care va evolua şi la Campionatul European din luna aprilie, a ratat ambele finale, obtinând locul 15, cu 10,833 puncte la sol, dar şi locul 16, cu 9.900 la sărituri. În competiţia masculină, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Laurenţiu Nistor şi Andrei Ursache, au ratat calificările în finale, la aparatele la care au concurat, Cristian Băţagă având totuşi o şansă, devenind prima rezervă. Cătălina Ponor, care anul acesta va împlini 30 de ani, a participat la Jocurile Olimpice din 2004, la Atena şi Grecia, iar în anul 2012 la Olimpiada de la Londra. La Atena a câștigat medalia de aur, ca membră în echipa română de gimnastică, dar şi medalii de aur la bârnă și sol.
Medaliile obţinute de către Cătălina Ponor sunt: în anul 2003- Mondialele de la Anaheim: argint la echipe, bârnă și sol; 2004- Europenele de la Amsterdam: aur la echipe, bârnă și sol; 2004- Olimpiada de la Atena: aur la echipe, bârnă și sol; 2005- Europenele de la Debrecen: aur la bârna; Mondialele de la Melbourne: bronz la bârna; 2006- Europenele de la Volos: argint la echipe, aur la bârna, bronz la sol; 2007- Mondialele de la Stuttgart: bronz la echipe; 2012-Campionatele Europene de la Bruxelles: aur la echipe, aur la bârnă și argint la sol; 2012- Olimpiada de la Londra: bronz la echipe, argint la sol.
La Cupa Mondială de la Baku concurează 120 de gimnaști din 21 de ţări, această etapă fiind un pas decisiv înaintea Campionatelor Europene de la Cluj-Napoca, care vor avea loc între 19-23 aprilie.
By Diana Arieșan – editor contribuitor The Woman
Diana este profesor pentru învățământul preșcolar cu o experiență de peste 11 ani și autorul cărții „Abis în dealul sihastru”, lansată în anul 2013 (Editura Grinta, Cluj-Napoca). În anul 2015 a devenit membru al Cenaclului UBB, proiect realizat în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Cluj. Absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației și a Școlii Populare de Arte „ Tudor Jarda”, din Cluj-Napoca, secția retorică, Diana are preocupări pentru artă, sub toate formele sale. În perioada 2012-2014 a fost membru al trupei de teatru „ Pavlov 25”, iar în prezent își consolidează abilitățile de retor în cadrul diferitelor evenimente culturale.
Surse foto: lead.ro, fashion365.ro.
Surse articol: news.ro, digi24.ro