Ne place să ne facem viața mai ușoară folosind tehnologia zi de zi. Epilarea este un proces destul de dificil, care implică destul de mult timp petrecut la un salon sau acasă, dacă alegi să te ocupi singură de asta. Pentru toate femeile care vor să se ocupe de problema aceasta mult mai practic s-a inventat epilarea definitivă cu IPL.
Ce trebuie să știi despre ea? Denumirea de IPL vine de la lumină intens pulsată, care face ca pielea ta să scape atât de părul nedorit cât și de imperfecțiuni, adică de acnee, pete sau riduri. Deci îți este foarte utilă în mai multe probleme de înfrumusețare cu care te confrunți zi de zi. Este simplă, la îndemână și de efect în timp, însă pentru ca totul să meargă perfect trebuie să știi câteva aspecte-cheie.
Înainte de a trece prin procedura de epilare definitivă trebuie să ai grijă de tine. În primul rând nu trebuie să iei medicamente înainte de ședintă pentru a nu fi fotosensibilă, iar dacă ai luat antibiotice timp de șapte zile, poți merge la salon abia peste două săptămâni.
În timpul ședinței nu uita să porți în permanență ochelarii de protecție și urmărește întocmai indicațiile date la salon. Acoperă-ți eventualele alunițe cu creion alb. Este foare important ca ședința să se desfășoare într-un mod cât mai profesionit, așadar alege cu responsabilitate locația la care vei face aceste procedure.
După ședință vei avea o piele catifelată, precum deja cunoscuta expresie ,,ca de bebeluș”. E bine ca acasă să îți răsfeți pielea cu emulsie hidroprotectoare. Cel puțin 48 de ore după nu este indicat să faci dușuri fierbinți sau să porți haine foarte mulate. Ședințele de întreținere se fac o dată la șase sau la 12 luni, în funcție de cum simți că este nevoie.
By Loredana Bertișan – Editor Contribuitor The Woman
Loredana este de profesie jurnalist, cu experiență de peste cinci ani în domeniu. A lucrat pentru mai multe publicații locale și naționale și a urmat mai multe stagii de formare în domeniu atât în țară, cât și în străinătate. Este absolventă a Departamentului de Jurnalism din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. Pe parcursul studiilor a descoperit că are o pasiune pentru partea de social și voluntariat, așadar a creat comunitatea Art4Education prin care se ocupă de campanii caritabile pentru copiii din satele României.
Sursă foto: www.freepik.com