Cercetătorii au descoperit prima genă anti-îmbătrânire

Mitul că tinerețea nu există fără bătrânețe ar putea fi scos din uz, după ce oamenii de știință de la Northwestern University, o universitate axată foarte mult pe partea de cercetare din Statele Unite ale Americii, au studiat și descoperit prima genă anti-îmbătrânire din lume.

researching-in-laboratory_1384-66

Descoperirea lor se numește ,,Serpine1” și a fost identificată într-o comunitate Amish din Indiana, care potrivit cercetătorilor trăiește cu 10% mai mult. Totodată, membrii comunității par a fi mai puțin expuși la boli cardiovasculare sau la diabet, înregistrau valori mai scăzute ale tensiunii și aveau vase de sânge mai flexibile. Comunitatea Amish studiată era formată din 117 persoane, din care 43 aveau o singură copie a genei.

close-up-of-empty-test-tubes_1206-12

Oamenii de știință mai subliniază și faptul că în cazul persoanelor cu o copie a genei au observat și niveluri mai scăzute ale proteinei PAI-1, proteină care ar putea fi chiar elementul-cheie către tinerețe îndelungată. Potrivit lor, aceasta are un rol crucial în procesul de oprire a celulelor când nu se mai pot replica.

În urma acestei descoperiri, cercetătorii Douglas Vaughab și Toshio Miyata, de la Tohoku University din Japonia, au conceput un preparat medicamentos care inhibă proteina PAI-1, care ar avea ca rezultat întârzierea efectelor îmbătrânirii. Medicamentul este în prezent în testele clinice, în faza a doua, iar oamenii de știință spun că în curând vom afla și cât este de eficient pentru oameni.

hanh-with-a-pill_1163-211

Descoperirea lor ar putea duce, în timp, la o schimbare totală de paradigmă în ceea ce privește tratamentele atât din punctul de vedere al sănătății interioare, cât și din cel al sănătății exterioare (produsele cosmetice).

By Loredana Bertișan – Editor Contribuitor The Woman

2

Loredana este de profesie jurnalist, cu experiență de peste cinci ani în domeniu. A lucrat pentru mai multe publicații locale și naționale și a urmat mai multe stagii de formare în domeniu atât în țară, cât și în străinătate. Este absolventă a Departamentului de Jurnalism din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. Pe parcursul studiilor a descoperit că are o pasiune pentru partea de social și voluntariat, așadar a creat comunitatea Art4Education prin care se ocupă de campanii caritabile pentru copiii din satele României.

 Sursă foto: www.freepik.com