Chimistul Simona Neamțu și cremele-minune de la Cluj-Napoca, premiate peste hotare

„ Frumusețea reprezintă o stare a sufletului, pe care o percepem în jurul nostru și de care ne putem bucura, doar atunci când noi înșine o stăpânim.”

( Simona Neamțu, inginer chimist)

Cosmeticele au avut o mare însemnătate de-a lungul istoriei. De la uleiul de ricin, folosit în Egiptul Antic ca balsam protector, cremele din ceară de albine, uleiul de măsline sau apa de trandafiri, descrise de romani, cosmetica a dovedit, până în prezent, faptul că reprezintă o adevărată artă a îngrijirii, păstrării și înfrumusețării corpului uman.

Unele dintre cele mai bune produse cosmetice, premiate la nivel internațional, se fabrică la Cluj-Napoca, iar rol principal, în cercetare, îl are inginerul chimist Simona Neamțu.

simona neamtu

Cu o vastă experiență dobandită la prima companie românească de produse cosmetice, Simona își desfășoară activitatea cu succes la una dintre cele mai cunoscute companii de cosmetice din Cluj-Napoca, Cosmetic Plant, unde își canalizează curiozitatea pentru cunoaștere, prin dobândirea unor noi rezultate și noi produse cosmetice, care aduc excepționalul în viața femeilor și nu numai.

Un om extrem de modest și talentat, inginerul chimist a obținut rezultate extraordinare, de-a lungul timpului. Produsele cosmetice create de Simona Neamțu au obținut nenumărate premii, cele mai importante fiind Crema matifiantă cu celule stem din muguri de argan, care a câstigat Aurul, în anul 2014, la Bruxelles, dar și Serul pentru lifting facial, care a fost premiat de două ori cu Aur, în acest an, în Belgia și Germania.

Young female with clean fresh skin, white background

În interviul acordat Revistei Digitale The Woman, Simona Neamțu ne vorbește despre adevăratul sens al tinereții fără bătrânețe, dar și despre sănătate și frumusețe.

Cine v-a insuflat pasiunea pentru chimie? Ce presupune meseria de chimist în România?

Nu pot să spun că a fost dragoste la prima vedere. La mine se potrivește vorba aceea: „ Pofta vine mâncând”. Am început să îndrăgesc chimia în liceu, când am avut norocul să am o profesoară dedicată profesiei și elevilor, care ne-a făcut să întelegem chimia. În acea perioadă, mi-am dat seama că aș dori să fac ceva legat de acest domeniu. 

Având meseria de chimist, așa cum se întâmplă și în alte domenii, din păcate, ai prea puține șanse să profesezi. Fie ai norocul să ajungi într-una dintre puținele companii de cosmetice sau medicamente, așa cum am reușit eu, sau să lucrezi într-un laborator de analize medicale și, nu în ultimul rând, să profesezi în invățământ. Din nefericire, odată cu prăbușirea industriei, există puține șanse să-ți faci meseria.

simo 4

Care considerați că sunt secretele sănătății, atât a pielii, cât și a părului ?

În prezent, efectele nocive ale poluării se regăsesc peste tot, fiind tot mai greu să ne păstrăm sănatoși. Pentru o piele sănătoasă este foarte important să avem un mod de viață activ și o alimentație echilibrată. Un mod de viață activ ajută la eliminarea toxinelor, la o mai bună oxigenare și regenerare a pielii. Pe lângă acestea, este absolut necesar să îngrijim pielea și din exterior, curătând-o, prin demachiere, de cel putin 2 ori pe zi, dar și protejând-o, în timpul zilei, cu ajutorul produselor cu factor de protecție (SPF).

Un lucru foarte important, în îngrijire, este acela de a folosi, atât ziua, cât și seara, produse potrivite tipului de ten și vârstei. În acest sens, trebuie să fim informați din surse sigure. Cel mai potrivit ar fi să apelăm la un specialist dermatolog/cometolog, care să identifice tipul nostru de ten și, implicit, nevoile caracteristice. 

simo 3

Și pentru sănătatea părului alimentația este importantă, deoarece vitaminele și nutrienții trebuie aduși, mai ales, din interior. Pentru îngrijirea exterioară, este important să folosim produse de spălare cu acțiune blândă, care să nu degreseze excesiv scalpul și să nu usuce părul. Consider că produsele de styling ar trebui folosite cât mai rar și doar dacă este necesar, pentru a lăsa părul să respire. Pentru vopsire, cele mai sănătoase sunt formulările fără amoniac, mai ales pentru că sunt și foarte eficiente.

Cum ați reușit să creați cea mai bună cremă împotriva ridurilor din Europa și ce ne puteți dezvălui despre serul pentru lifting facial, premiat anul acesta? Ce conțin aceste produse-minune?

Cred că este prea mult spus „ cea mai bună cremă impotriva ridurilor”, dar, ca în toate produsele pe care le creez, încerc să folosesc ingrediente actuale, dar provenite din surse naturale, ingrediente cu efecte demonstrate prin teste, eliminând, pe cât posibil, materii prime cu efecte controversate, cum ar fi parabenii, colorantii etc.

În compoziția Cremei Greenstem am folosit un ingredient inovator, celule stem din muguri de argan, care au rolul de a menține buna funcționare a celulelor stem din piele, pe lângă uleiul de argan, cu efecte anti-aging binecunoscute. 

12494717_10204524287106780_2794556271581235245_n

Serul Lift-Up este un cocktail de ingrediente active, cu acțiune antirid și anti-aging foarte puternică, dintre care amintesc extractul de alge marine, cu efect de lifting instant, efect ce apare după câteva minute de la aplicare și durează până la câteva ore, acidul hialuronic cu molecula mică, care, pe lângă efectul de hidratare binecunoscut, are abilitatea de a pătrude în piele și de a umple ridurile din interior, dar și extractul din floare de magnolie, cu efect antiinflamator. 

Pe lângă acestea, am adăugat riboza/riboxyl, cu rol în stimularea sintezei de acid hialuronic în interiorul pielii. Deci am stimulat sinteza acidului hialuronic din interior, aducându-i și un ajutor din exterior. 

Ce înseamnă pentru dumneavoastră frumusețea și ce sfaturi ați oferi femeilor care își doresc tinerețe veșnică ?

Aceasta este o întrebare grea. Frumusețea reprezintă o stare a sufletului, pe care o percepem în jurul nostru și de care ne putem bucura, doar atunci când noi înșine o stăpânim.

simo 1

Tinerețea veșnică mă duce cu gândul la filmul „ Death Becomes Her ”, o comedie draguță, care m-a lecuit de dorința de a rămâne tânără mereu. Cred că „ tineretea” o ai atunci când poți să-ți accepți cu seninatate vârsta, să faci tot ce poți, fără excese sau extreme, pentru a avea o viață pe placul tău.

Dacă ați avea posibilitatea să vă caracterizați în doar 3 cuvinte, care ar fi acelea?

Sunt PERFECȚIONISTĂ, TIMIDĂ și ÎNCREZĂTOARE în oameni

By Diana Arieșan – editor contribuitor The Woman

Sursa foto - Marta Popescu Photography

Diana este profesor pentru învățământul preșcolar cu o experiență de 12 ani și autorul cărții „ Abis în dealul sihastru”, lansată în anul 2013 (Editura Grinta, Cluj-Napoca). În anul 2015 a devenit membru al Cenaclului UBB, proiect realizat în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Cluj. Absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației și a Școlii Populare de Arte „ Tudor Jarda”, din Cluj-Napoca, secția retorică, Diana are preocupări pentru artă, sub toate formele sale. În perioada 2012-2014 a fost membru al trupei de teatru „ Pavlov 25”, iar în prezent își consolidează abilitățile de retor în cadrul diferitelor evenimente culturale.

Surse foto: arhivă personală Simona Neamțu, viitoaremireasa.ro, regionsjob.com, playtech.ro, thegreatcourses.com, vivomaissaudavel.com.