Cinci cărți cu care să începi anul 2018 ca să fii mai bogată profesional și personal

Anul 2018 poate să înceapă cu multe titluri interesante pe biroul tău. Fie că vorbim de beletristică, sau de cărți de dezvoltare personală, trebuie să recunoaștem că lectura are dublu efect: ne relaxează, dar totodată ne formează, ne ajută să ne clădim din punct de vedere profesional.

pid_26534

,,Lead and Disrupt: How to Solve the Innovator’s Dilema” de Charles O’Reilly tratează una dintre cele mai mari frici: cea de eșec. În paginile ei veți găsi principii despre cum un business poate să își păstreze piața principal în timp ce încearcă să dezvolte altele, prin inovație.

Tyler-Nicole-Kristy-Alexis-120

,,Invisibile Influence: The Hidden Forces that Shape Behaviour” scrisă de Jonah Berger ne aduce cu un pas mai aproape de realitate. Cartea vorbește despre care sunt forțele care ne influențează deciziile, cum decidem ce să punem în coșul de cumpărături, cum ne stabilim cariera.

david-allen-getting-things-done

,,Getting things done”, scrisă de David  Allen ne dă noi sfaturi despre productivitate, despre time management. Da, este o carte apărută pentru prima dată în 2002 și reeditată în 2015, între sfaturile punctuale ale lui David sunt bune pentru oricine, antreprenor sau nu, mai ales la început de an. Rezoluțiile sunt încă proaspete în mintea noastră, iar câteva idei despre cum să gestionăm timpul ca ele să se transforme în realitate sunt binevenite.

61stpJP6xjL

,,The 10 Laws of Trust: Building the bonds that make a business great”, de  Joel C. Peterson se axează pe oameni. Orice business se crește alături de angajați, de oamenii care pun roțile în mișcare. Succesul este, potrivit autorului, încrederea pe care tu, liderul, o dai angajaților tăi, fără rivalități inutile.

lagom-secretul-suedez-al-vietii-bune-lola-akerstrom-editura-publica-extra

,,LAGOM. Secretul suedez al vieții bune”, de Lola A. Åkerström, este o carte care ne face să ne întoarcem la rădăcini, deoarece vorbește despre echilibru. Aduce în fața noastră, într-o lume ce râvnește mereu spre mai mult, conceptul de nici prea mult, nici prea puțin, ci doar atât cât trebuie. Se vorbește despre sinceritate, moderație, mulțumire, despre un mod de viață sustenabil.

By Loredana Bertișan – Editor Contribuitor The Woman

2

Loredana este de profesie jurnalist, cu experiență de peste cinci ani în domeniu. A lucrat pentru mai multe publicații locale și naționale și a urmat mai multe stagii de formare în domeniu atât în țară, cât și în străinătate. Este absolventă a Departamentului de Jurnalism din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. Pe parcursul studiilor a descoperit că are o pasiune pentru partea de social și voluntariat, așadar a creat comunitatea Art4Education prin care se ocupă de campanii caritabile pentru copiii din satele României.

Sursă foto: sup.org, wp.com, amazon.com, publica.ro, freepik.com