Cinci obiceiuri care îți distrug părul

Tuturor ne place să avem un păr plin de viață, care să inspire sănătate, forță, lumină. Pentru a avea o coafură mereu la înălțime, îngrijirea acestuia trebuie să fie una pe măsură, iar unele obiceiuri pe care le facem zilnic din grabă sau din neatenție ne pot aduce exact efectul invers.

woman-with-tools-barbers_1163-715

Deși crezi că te ajută, spălarea excesivă a părului este dăunătoare mai ales pentru persoanele ce au un fir de păr subțire și uscat. Șamponarea excesivă va duce la un aspect tern. În plus, uscarea părului cu prosopul este total neindicată persoanelor care au părul ondulat sau creț. Aceste tipuri de păr sunt de la sine mai uscate, iar uscarea prin prosop dăunează.

cute-girl-with-hairdryer_23-2147643788

Un alt obicei pe care îl facem mai ales din grabă este cel statului la soare fără a aplica protecție pentru păr. Folosim loțiuni pentru pielea feței și pielea corpului, însă părul îl lăsăm descoperit. Soarele îl usucă și mai mult, prin urmare este indicată folosirea unui spray de protecție pentru a-ți proteja firele de păr.

smiling-woman-brushing-her-healthy-hair_1098-4047

Din lipsă de timp s-ar putea să nu îți cureți la perfecție zilnic periile, pieptenul, instrumentele de ondulat sau de îndreptat părul sau alte accesorii. Trebuie să știi că, potrivit celor de la Marie Claire, acest obicei are ca rezultat iritarea puțin câte puțin a scalpului.

blonde-hair-and-hair-straightener_23-2147643797

În final, unul dintre cele mai întâlnite rele obiceiuri este că uităm că mâncarea nu trebuie să acopere doar senzația de foame, ci și nevoile reale ale organismului. Felul în care ne alimentăm contribuie într-o mare măsură la felul în care arată părul și unghiile noastre. Hidratarea și vitaminele sunt extrem de importante atât pentru sănătatea din interiorul nostru, cât și pentru aspectul exterior.

By Loredana Bertișan – Editor Contribuitor The Woman

2

Loredana este de profesie jurnalist, cu experiență de peste cinci ani în domeniu. A lucrat pentru mai multe publicații locale și naționale și a urmat mai multe stagii de formare în domeniu atât în țară, cât și în străinătate. Este absolventă a Departamentului de Jurnalism din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. Pe parcursul studiilor a descoperit că are o pasiune pentru partea de social și voluntariat, așadar a creat comunitatea Art4Education prin care se ocupă de campanii caritabile pentru copiii din satele României.

Sursă foto: www.freepik.com