Cum să aplici Youtube SEO pentru a-ți crește brandul personal

 

Dorești să începi un canal de Youtube sau să îți îmbunătățești prezența în online? Nimic nu se compară cu un videoclip bine optimizat, care să atragă atenția oamenilor. 

 

Indiferent dacă ai o afacere pe care vrei să o promovezi sau cauți să îți crești brandul personal, conținutul video pe Youtube este una dintre cele mai bune modalități de a te promova pe tine, produsele și serviciile tale. 

 

Peste două miliarde de oameni utilizează zilnic Youtube. Asta înseamnă că vei încărca conținutul tău într-un loc în care oamenii îl caută deja. Totuși, trebuie să îl optimizezi foarte bine, cum te voi învăța astăzi.

 

Înainte de a sări cu entuziasm la bord în propria ta călătorie de vlogging sau alt fel de conținut video, există un lucru pe care vreau să îl lămurim:

 

Poate că cea mai bună parte a vlogging-ului sau a conținutului video în online este că nu există nicio modalitate corectă de a le crea și îl poți privi ca pe un experiment constant. Fie că vrei să faci conținut comun cu cel deja existent sau vrei să ai un conținut unic, trebuie doar să încerci. 

Dacă dorești să faci singurul lucru care funcționează cel mai bine, vei ajunge să faci singurul lucru pe care toți ceilalți încearcă să îl facă. De altfel, unii dintre cei mai experimentați vloggeri își schimbă obiceiurile de vlogging, astfel încât conținutul lor să rămână interesant și telespectatorii să rămână mulțumiți.

 

Eu îți voi prezenta cele mai bune practici de alegere a temelor filmulețelor tale și de a le optimiza pentru Youtube, astfel încât să ajungi cu ele în topul căutărilor Youtube și Google.

 

De ce vorbim și despre Google? Deoarece acesta afișează, pentru multe căutări, filmulețele înaintea celorlalte rezultate:

7

 

Mai multe detalii aici. Iată sfaturile mele:

 

Keyword research pentru Google și Youtube

Întâi de toate, trebuie să realizăm un keyword research. Procedura este asemănătoare cu cea pentru Google. 

Acest pas este recomandat chiar înainte de a-ți alege tema filmulețului, pentru a alege o temă cu un volum de căutare mare și cele mai relevante cuvinte pentru aceasta. 

Câteva instrumente pentru un keyword research ca la carte pe Youtube: Google Trends, Ahrefs (Keywords research pentru cuvinte cheie, Content Explorer pentru alte video-uri și cu Site Explorer – video-uri cu trafic mare), Youtube Ads, YouTube Autosuggest, dar și extensia vidIQ.

 

Numele fișierului video

 

După editarea acestuia, redenumește fișierul video pe care urmează să îl uploadezi.  Cum? Folosind cele mai relevante cuvintele cheie identificate în keyword research. 

De exemplu, pentru un tutorial de makeup filmat, numele video-ului poate fi chiar „tutorial_makeup.mp4”. 

Youtube va „citi” acest nume al fișierului și îl va include în playlisturi revelante ca video recomandat.

 

 

Titlu

Titlul este elementul cel mai vizibil al videoclipului tău și, ca atare, motivul principal pentru a atrage vizualizări și a urca în clasamentul căutarilor. 

 

Alege un titlu convingător pentru a oferi potențialilor spectatori o idee despre ceea ce va oferi conținutul tău. 

 

Titlul trebuie să fie concis – un maxim de 70 de caractere. 

 

Include cuvinte cheie importante la începutul titlului.

 

Păstrează titlul natural. Nu-l încărca cu prea multe cuvinte cheie și nu face doar o listă de cuvinte.

 

 

Descrierea videoclipului

Descrierile reprezintă un factor de ranking extrem de important pentru algoritmul de căutare YouTube.
 – Adaugă un call to action în prima propoziție a descrierii – YouTube îți va afișa o parte din descriere by default și pentru a o vedea pe toată, utilizatorii trebuie să apese butonul „arată mai mult” după primele două sau trei rânduri.
– În call to action, încurajează utilizatorii să dea subscribe, like, share, sau pune-le o întrebare pentru a primi răspuns în comentarii.
– Descrie conținutul filmulețului în mod natural, folosind cuvintele cheie importante din keyword research – Youtube va ține cont de asta pentru a te recomanda în playlisturi.
– Include linkuri – către alte filmulețe pe care le ai pe canal, către site-ul tău, către produsele folosite etc.

 

 

Categorizarea videoclipului

 

Gruparea video-urilor în categorii îl ajută pe Youtube să facă anumite liste de redare și să încadreze video-urile în anumite tipare, ceea ce poate fi foarte util pentru noi toți în atingerea publicului dorit.

 

 

 

Tags

 

Etichetele YouTube sunt similare cu hashtag-urile de pe Twitter sau Instagram. 

 

 – Utilizează cuvinte din keyword research ca etichete pentru a îmbunătăți clasamentul și vizibilitatea videoclipului tău.
 – Pentru a adăuga mai multe etichete, separă-le prin virgulă.
– Clasifică etichetele în ordinea relevanței pentru videoclip.
– Folosește aproximativ 20 de etichete pe filmuleț.
– Nu folosi numele brandurilor competitoare în tags încercând să apari la videoclipurile lor similare. Le vei da, de fapt, lor șansa de a apărea în videoclipurile tale similare.
– Instalați extensiile Chrome VidIQ și TubeBuddy pentru a obține sugestii excelente de etichete YouTube. Acestea adaugă o bară de informații la orice videoclip YouTube, astfel încât să poți vedea etichete pe care le utilizează cele mai vizionate videoclipuri pentru subiectul tău. Folosirea unora dintre aceleași etichete vă poate ajuta să vă înscrieți în secțiunea „Videoclipuri recomandate”.

 

 

Thumbnail

Thumbnailul (miniatura) este imaginea afișată în rezultatele căutării (atât pe YouTube cât și pe Google). Dar este mai mult decât o simplă imagine – de fapt, o miniatură unică poate avea un impact uimitor asupra ratei de clic a videoclipului tău.

Când încarci un videoclip, YouTube îți va oferi opțiuni de miniatura generate automat. 

Eu îți recomand să adaugi o miniatură personalizată. Potrivit YouTube, 90 la sută dintre cele mai performante videoclipuri au miniaturi personalizate. 

Acest lucru se datorează faptului că miniatura iese în evidență, este unică, deci face utilizatorul să fie curios.

 

Nu găsești opțiunea de a încărca o miniatură personalizată? Este posibil să nu ai contul de YouTube verificat. Intră pe youtube.com/verify pentru a primi un cod de verificare.

 

Iată câteva sfaturi:

 

 – Folosește o imagine mare (lățimea minimă a miniaturii este de 640 pixeli). Dimensiunea optimă a miniaturii este de 1280 × 720 pixeli.
 – Utilizează o imagine convingătoare, care captează atenția privitorului.
– Încearcă să pui titlul videoclipului în miniatură.

 

 

Cards 

Cardurile YouTube sunt o caracteristică interactivă care încurajează spectatorii să întreprindă una din cele cinci acțiuni:

 

 

 – Vizionați un alt videoclip sau playlist
 – Descoperiți un alt canal YouTube
– Donați unei organizații nonprofit
– Răspundeți la un sondaj
– Accesați un link extern

 

Trebuie doar să selectezi tipul de card pe care dorești să-l utilizezi și selectează un moment din filmuleț în care dorești să se declanșeze.

Poți chiar să conectezi carduri la adrese URL externe. Utilizează-le în mod strategic pentru call actions, pentru a conduce oamenii către blogul tău.

8

Când un vizualizator ajunge la acele secunde, titlul videoclipului va intra sub formă de sugestie. Dacă acesta dă clic pe pictograma de informații, poate alege să urmărească videoclipul sugerat.

 

End cards

 

End cards sunt similare cu cardurile, doar că apar la finalul filmulețului. 

9

Acestea sunt micile thumbnail-uri care încurajează spectatorii să exploreze mai mult conținut sau direcționează audiențele pentru a face o anumită acțiune.

Cele mai folosite end card-uri sunt cu butonul de Subscribe și cu alte videoclipuri similare din playlist. Youtube va înțelege, de asemenea, că încerci să semnalezi conținutul similar și îl va plasa în lista sugestiilor de videoclipuri. 

 

Acestea sunt principalele sfaturi pe care ți le dau, testate la DWF, cu rezultate îmbunătățite garantate. Am dezvoltat aici mai multe sfaturi de Youtube SEO și strategii de evaluare a competiției și de întreținere a traficului.

Este important să știi că un canal YouTube de succes nu se va construi peste noapte. Chiar și cei câțiva norocoși care crează conținut care ajunge viral vor trebui să muncească mult dacă vor să câștige o abonați loiali și interesați.

Dar nu mai amâna. Împărtășește-ne gândurile. Experimentează și urmărește ce se întâmplă. 

Succes!