De ce orice antreprenor are nevoie de un mentor sau un coach?

Antreprenoriatul este un drum pe care, dacă plecăm singuri, vom avea nevoie, cu siguranță, de susținere sau măcar să avem cui să ne împărtășim ideile și provocările cu care ne confruntăm.

Soluția ar putea fi un mentor, o persoană care este deschisă și dornică să ne ofere posibile soluții bazate pe experiențe similare prin care a trecut de-a lungul timpului.

„Mentorul a trecut prin ceea ce trece acum antreprenorul și poate să-i împărtășească din experiența sa…despre cum a rezolvat el problema.”, a subliniat Ioan Nicuț, coach.

Nevoia de sprijin și înțelegere o avem cu toții, însă cu atât mai mult o poate avea un antreprenor de ale cărui decizii depinde situația sa financiară, dar și a întregii sale echipe.

Și ce pot fi mai de folos decât sfaturile primite de la o persoană care a trăit deja situații similare cu cele în care ești tu acum ca antreprenor și care îți dau bătăi de cap?

O altă variantă pe care un antreprenor o are la îndemână este aceea de a avea un coach.

„Coach-ul poate nu a trecut prin ceea ce trece antreprenorul, dar îi pune întrebările clientului despre obiectivele acestuia ajutându-l să conștientizeze cum poate el să rezolve problema. Dacă în mentoring, antreprenorul primește de la mentor o soluție care a funcționat pentru acesta, identificabilă printr-o acțiune concretă, în coaching, în urma procesului are loc o transformare de postură, despre un nou mod de a fi al antrprenorului, care poate determina o acțiune specifică care să răspundă problemei antreprenorului.”, a subliniat Ioan Nicuț, coach.

Indiferent pe care dintre cele două variante le alegi ca un anteprenor, este important să simți și să îți găsești susținerea de care ai nevoie pentru a merge mai departe și pentru a putea găsi soluțiile de care businessul tău are nevoie.

Sursa foto: 7geese.com