Așa cum am promis, am revenit cu partea a doua a interviului cu Geta Ungurean. ♡
Ce ți-ai dori să nu uiți niciodată – indiferent cât ar trece timpul sau ai avansa în carieră?
Ca în viață nu există doar alb și negru, ci există momente de gri, atât de firești, care se pot transformă foarte frumos, cu multă rabdare, empatie, discernamânt și înțelegere.
Cum e Geta acasă sau în concediu – în puținul timp pe care pare că îl ai – dincolo de munca cu mirii, moodboards, concepte de eveniment?
Pare și pentru mine că nu am timp suficient pentru câte vreau să fac, dar am observat că încă mai știu să îmi fac timp pentru mine și ceea ce consider că e important :).
Geta este caldă, romantică și energică în același timp.
Geta pictează, iubește macii, muzica bună, ploaia și cărțile.
Îi place să gătească, să petreacă seri de povești cu familia și prietenii de suflet și concediile active.
Povestește-ne puțin despre ZenDay My Wedding Planner. Cum ai ajuns la formatul acesta, ce nevoi ai identificat la clienții tăi și cum ajută viitorii miri această agendă minuțios planificată?
În căutările mele avide de informații legate de organizarea nunților, am cumparat cărți de pe toate continentele lumii (și încă cumpăr ultimele apariții ale celor mai buni wedding planneri din lume).
În plus, nici nu găseam vreuna despre organizarea nuntilor de la noi din țară care să mă ajute.
În acest context, generat mai mult de o nevoie personală, am Început să scriu o carte pe care am finalizat-o într-un an, doar că nu am avut curajul să o public.
Mă simțeam „prea mică” pentru asta.
Doar că lucrurile au evoluat, eu am învățat enorm de mult în anii care au urmat și anul trecut am preluat anumite informații din cartea scrisă la inceput, le-am reformulat, am adățugat informații actualizate și am transformat cartea inițială într-o agendă, pentru ca mirii să aibă propriul lor wedding planner sub o formă prietenoasă și plină de informații utile.
Agenda cuprinde detalii de tot felul, de la ce informații trebuie să conțină contractele cu fiecare furnizor până la ce bagaj au nevoie în ziua nunții.
Ce aspecte crezi că determină succesul unui eveniment – fie el privat sau corporate?
O sa fiu mai succintă în răspuns decât am fost la celelalte întrebări pentru că nu cred că e nevoie de foarte multe explicații:
– maxima înțelegerea a nevoilor clienților (în mod absolut obligatoriu!),
– integritate,
– empatie,
– furnizori de calitate,
– un management riguros al etapelor de organizare,
– adaptarea la neprevăzutul care apare în cadrul fiecărui eveniment.
Observăm tot mai multă diversitate în tot ce înseamnă o nuntă la momentul actual, de la spațiile alese, la tematici. Care crezi că e direcția în anii următori? Ce vor ajunge mirii să-și dorească?
Mi-aș dori să pot citi gândurile și viitorul. Sau poate nu…(zâmbește).
Nu știu ce ne rezervă viitorul, dar știu cu certitudine că clienții sunt tot mai educați și mai atenți cu timpul lor.
În acest context, cred că pe partea de organizare vor ajunge să se ajute de internet/ platforme/ aplicații pentru a-și organiza evenimentele, pentru a economisi timp și pentru a verifica feedback-urile legate de furnizori.
Apoi, pentru partea de concepte pe care le aleg, cred că tot mai mult tendințele și din piata internațională, dar și de la noi sunt indreptate spre a face ceea ce ii face bine sufletului.
Nu cred că vor mai exista nunți în care să „trebuiască” să inviți persoane pe care nici nu le cunoști la nuntă/ petrecere doar pentru că „trebuie”. Cred că clienții vor alege petreceri care să îi caracterizeze și nu se vor mai alinia „la ceea ce face lumea”, ci la ceea ce își doresc ei în adâncul sufletului: fie că e o nuntă în doi pe plajă sau o petrecere relaxată la piscină.
UNguilty pleasures:
-
Ce muzică te face să te simți acasă?
Asaf Avidan, Chris Stapleton, Hozier, Queen, Hooverphonic, Beth Hart, Tom Walkers, Andra Mae & The Forest Rangers, Katie Melua, Sia.
-
Cartea de pe noptieră sau autorul preferat?
Îmi vine greu să enumăr o singură carte/ un singur autor având în vedere că îmi place să citesc și am mereu altă carte pe noptieră.
Ce pot să vă spun este că „Micul Prinț” de Antoine de Saint-Exupery este povestea/ cartea mea preferată și cred că, indiferent de vârsta pe care o am, voi rămâne mereu un copil care se bucură de fiecare clipă a vieții.
Vă mai pot spune câteva cărți citite în ultima perioadă care mi-au atras atenția și am scris mai multe despre ele pe blogul www.getaungurean.ro la Rubrica 5 ZEN Habits: ,”Arta de a călători” de Alain de Botton, „Mecanica Inimii” de Mathias Malzieu, „Scrisoare de dragoste” de Mihail Drumeș sau „Omul în căutarea sensului vieții” de Victor Frankl și multe altele.
-
Cu ce fel de oameni te înconjori?
Cu oamenii autentici, vulnerabili, cu povești de viață incredibile și care au ajuns să fie împăcați cu cine sunt ei înșiși.
-
Destinația preferată de vacanță?
Nu mai am o destinație preferată de vacanță. Am avut.
Am crezut mulți ani că dacă voi ajunge în diverse locuri feerice, voi fi cea mai fericită din lume. Am înțeles de câțiva ani că pentru mine nu contează destinația în care călătoresc atâta timp cât sunt înconjurată de oamenii dragi sufletului meu.
Indiferent că este o cabană în vârf de munte fără prea multe utilități, un safari off-road în Namibia sau o plajă privată într-un colț îndepărtat de lume, tot cu tine călătorești și e important să fii împăcat cu cine ești ca să te poți bucura de fiecare experiență pe care viața ți-o oferă.
-
Note to self?
În viață nu există TREBUIE, există doar alegeri conștiente și asumate.
Mereu spun că noi colecționăm momente în viață și depinde de noi ce fel de momente decidem să colecționăm.
Credit foto: Marius Baragan, Em Iova, Paul Sandor.
️ Narator curios, Iulia Pascal