Fiecare dintre noi a intrat cel puțin o dată pe serviciul Google Maps, pentru a estima în cât timp ajungem undeva, unde sunt amplasate anumite obiective sau pentru a ne distra din fotoliul nostru cu funcția Street View care ne permitea să vizităm marile orașe din lume chiar din propria sufragerie. Google lansează acum și posibilitatea de a explora planetele, spațiul care multora dintre noi ne trezește întrebări și curiozități.
„În timpul misiunii sale, sonda Cassini a înregistrat și trimis aproape o jumătate de milion de fotografii înapoi pe Pământ, permițând oamenilor de știință să reconstruiască aceste lumi îndepărtate cu detalii fără precedent”, spun reprezentanții companiei într-un post pe blog-ul Google despre noua caracteristică.
Cercetătorii au accesat deja materialele puse la dispoziție de Google Maps, iar Emily Lakdawalla, membră a Societății Planetare americană a postat pe rețeaua de socializare Twitter un mesaj unde explică cum unele hărți par să aibă cratere și caracteristici greșite. Aceste inexactități se datorează probabil faptului că reconstrucția imaginilor s-a făcut din fotografii trimise de sonda Cassini.
Serviciul Google Maps de explorare a planetelor pare să contribuie astfel la viitorul educațional. Imaginați-vă desfășurarea orelor de geografie într-o manieră atât de interactivă cu ajutorul acestor imagini. Nivelul de înțelegere a elevilor va fi cu siguranță sporit, iar dorința lor de a afla cât mai multe va crește deoarece imaginile vor atrage în totdeauna mai mult decât clasicele ore în care profesorul predă, iar elevii trebuie doar să noteze.
By Loredana Bertișan – Editor Contribuitor The Woman
Loredana este de profesie jurnalist, cu experiență de peste cinci ani în domeniu. A lucrat pentru mai multe publicații locale și naționale și a urmat mai multe stagii de formare în domeniu atât în țară, cât și în străinătate. Este absolventă a Departamentului de Jurnalism din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. Pe parcursul studiilor a descoperit că are o pasiune pentru partea de social și voluntariat, așadar a creat comunitatea Art4Education prin care se ocupă de campanii caritabile pentru copiii din satele României.
Sursă foto: www.freepik.com