„Iubesc să lucrez cu și pentru oameni, astfel că sunt motivată să fac lucruri minunate pentru ceilalți” | Suzana Deak, CEO How2Propose

Suzana Deak este CEO în cadrul How2Propose, companie ce se ocupă preponderent de organizarea cererilor în căsătorie, dar și de alte evenimente speciale, cum sunt nunțile. How2Propose vine în ajutorul domnilor și le pune la dispoziție tot ce este necesar, astfel încât momentul cererii să fie unul unic și special.

Prin fondarea business-ului How2Propose, Suzana își propune să educe cât mai mult piața din România în ceea ce privește evenimentele romantice, având în vedere faptul că este foarte important să îi arătăm persoanei de lângă noi cât de mult o iubim și apreciem. 

 

Povestește-ne ce te-a influențat să fondezi business-ul How2Propose și care este obiectivul pe care ți l-ai propus prin înființarea acestuia? 

Povestea How2Propose a luat naștere din dorința de a face din cererea în căsătorie un eveniment cu adevărat deosebit. Momentul cererii în căsătorie este unic, iar acesta ar trebui să le rămână în suflet și în minte precum o amintire specială, care să le aducă zâmbetul pe buze chiar și după mult timp.

Așadar, How2Propose se asigură că momentul cererii va fi unul unic și de neuitat. How2Propose vine în ajutorul domnilor și este, practic, aliatul lor în pregătirea acestui eveniment special, având grijă ca totul să decurgă impecabil. Punem accentul pe două aspecte esențiale: pe deoparte, fericirea ei, iar, pe cealaltă parte, venim în sprijinul lui prin organizarea evenimentului și atenția la fiecare detaliu. 

How2Propose

În același timp, acest business își propune să îi ajute pe domni să înțeleagă mai bine ce își doresc partenerele lor de viață, dar și cât de important este ca acestea să se simtă iubite, apreciate, dar, mai ales, importante. Atunci când un domn nu cunoaște atât de bine aspectele esențiale despre partenera sa – floarea preferată, ce pasiuni are ori cum arată pentru ea o seară perfectă petrecută în doi – există riscul ca nici cererea în căsătorie să nu se potrivească personalității sau dorințelor ei. Astfel, How2Propose își dorește să educe piața din România în acest sens, să prezinte cât de important este să îi arăți persoanei de lângă tine că o iubești cu adevărat și că o cunoști în esență, dar și că ești conștient de dorințele și așteptările sale.

 

How2Propose pune la dispoziția bărbaților know-how-ul și informațiile de care au nevoie, precum și tool-uri și furnizori premium, pentru ca ei să aibă un aliat care să îi ajute cu toate aspectele organizatorice. Astfel, ei se pot bucura de o experiență fără stres, în condiții de discreție și în care singura lor emoție va fi doar momentul în care îi adresează marea întrebare partenerei. 

 

Există multe agenții de organizare evenimente, pe piața din România. Ce aduce nou How2Propose?

How2Propose este un concept nou de business, gândit și elaborat la începutul anului 2020 pentru piaţa din România și care se ocupă exclusiv cu organizarea de cereri în căsătorie. Acest serviciu nou pentru piața locală are deja mare succes și impact în străinătate. Este un concept similar celui de wedding planning, însă noi ne axăm pe organizarea cererilor în căsătorie și a surprizelor romantice. 

 

Este binecunoscut că majoritatea femeilor visează la momentul cererii în căsătorie, la cum se va desfășura acesta. Adesea, însă, partenerii lor nu le cunosc dorințele cu privire la acest eveniment unic, iar aici intervine How2Propose, care organizează momentele speciale, degrevându-i de stresul aferent procesului.

 

La How2Propose ne ocupăm de tot ce presupune organizarea momentelor speciale de cuplu: planificarea unei cereri în căsătorie, a unei logodne realizate cu stil, identificarea și realizarea unor decoruri speciale. Le oferim domnilor consultanță specializată cu privire la orice aspect al planificării logodnei: conceptul, implementarea, alegerea inelului, a temei, a furnizorilor locali, a setup-ului, precum și în amenajarea locației.

 

Ne dorim să fim creatorii celor mai spectaculoase şi memorabile cereri în căsătorie, dar și a evenimentelor de cuplu, cum sunt nunțile sau alte surprize romantice, iar rolul nostru este acela de a transforma momentul mult visat și nu numai în amintiri de neuitat. Fie că este vorba despre o cerere în căsătorie la bordul unui velier într-o zi toridă de vară, o cină romantică pe plajă sau o cerere Chef’s Special la un atelier de gătit, la noi orice dorință prinde contur.

How2Propose (2)

Ce anume te motivează să nu renunți pentru a îți atinge întotdeauna obiectivele propuse? 

Fericirea cuplurilor și iubirea pe care o emană sunt, fără îndoială, elementele care mă motivează întotdeauna. Faptul că pot aduce bucurie în jurul meu reprezintă o satisfacție extraordinară pentru mine.

Iubesc să lucrez cu și pentru oameni, astfel că sunt motivată să fac lucruri minunate pentru ceilalți. De aceea, îmi găsesc liniștea și mă simt în armonie cu mine și cu cei din jur atunci când lucrez cu energia iubirii, cu oameni fericiți, care se iubesc și care vor să înceapă un nou capitol în viața lor. Îmi place sa cred ca îi ajut sa pună bazele unei căsnicii trainice, oferindu-le o experiență magică în acea zi specială, în ziua cererii în căsătorie. Cred că trăiesc pentru a aduce bucurie și fericire, iar asta reprezintă o motivație foarte puternică pentru mine.

Cum a fost ultimul an pentru industria din care faci parte? Cum v-ați adaptat la condițiile pandemiei?

Pentru industria organizării de evenimente, anul 2020 a fost unul dificil, după cum știm cu toții: un an marcat de restricțiile impuse de situația pandemică, care au determinat și anularea sau reprogramarea multor evenimente pentru 2021 sau chiar 2022. Acest context a afectat și cererile în căsătorie. How2Propose a fost lansat oficial în data de 14 februarie 2020, cu ocazia Valentine’s Day, iar peste o lună urma să se instaureze starea de urgență.

Acest lucru a determinat inclusiv multe cupluri să se axeze strict pe cum vor depăși această situație. Mai mult, ni s-a confirmat din nou un lucru pe care îl știam de la început, și anume că piața din România nu este încă obișnuită cu astfel de evenimente, acesta fiind unul dintre aspectele la care noi ne dorim să lucrăm. 

 

Însă, această situație dificilă a venit și cu o mare oportunitate: în contextul pandemiei, unele cupluri au devenit mai puternice, sentimentele lor au crescut și s-au sedimentat și astfel au realizat că își doresc să treacă împreună prin această încercare și chiar pot face și următorul pas important din relația lor – acela de a se căsători. Astfel, putem spune că anul 2020 a fost și un an al conștientizărilor și un an al iubirii adevărate, asumate, lucru care ne bucură foarte mult.

 

În 2020, au avut loc multe cereri în căsătorie acasă, în intimitatea propriului cămin. Nu a fost și nu este încă cea mai potrivită perioadă pentru evenimente fastuoase, iar acest lucru ne-a determinat să dezvoltăm un pachet pentru organizarea unei cereri în căsătorie fabuloase, deosebite, chiar în propria casă. Am creat un kit util și avantajos pe care domnii îl pot utiliza pentru a organiza pentru partenerele lor o surpriză deosebită, în ciuda restricțiilor.

Pachetele How2Propose at Home reprezintă soluția noastră până când lucrurile se vor întoarce la normalitate și vom putea organiza din nou evenimente de mari dimensiuni. Pachetele sunt prietenoase cu bugetul fiecărei persoane, implicând costuri mai mici decât în cazul unei cereri în căsătorie organizată sub forma unui eveniment. 

 

Așadar, 2020 a fost și pentru noi un an al adaptării, iar pachetele create sunt soluția perfectă pentru contextul în care ne aflăm.

 

Care este cea mai importantă lecție pe care ai învățat-o în ultimul an, atât pe plan personal, cât și profesional.

Acest an a fost un an plin de învățături pe toate planurile, în care singurul lucru constant a fost schimbarea. Am învățat că trebuie să ne așteptăm la orice, să avem întotdeauna și un plan de back-up și să ne adaptăm rapid la schimbare, mai ales pe plan profesional. La nivel personal, acest an mi-a arătat încă o data care sunt valorile reale din viața mea și ce contează cu adevărat: familia, sănătatea, dar și cât de importantă este viața și ce dar absolut minunat este.

 

Fiind un an care a venit ca o amenințare la sănătatea și chiar viața celor din jur și a noastră, m-a determinat să îmi reconsider întregul sistem de valori și să prioritizez lucrurile, astfel că familia a fost pe primul plan, alături de grija față de cei dragi, dar și față de alte persoane greu afectate de pandemie.

Totodată, pentru mine a fost și un an al vindecării și al evoluției, care m-a învățat foarte multe despre importanța iertării și a iubirii de sine, dar și cât de importante sunt starea sufletească de pace, liniștea, armonia, precum și credința în Dumnezeu. 

 

Nu în ultimul rând, anul trecut a venit și cu o pauză meritată, sub forma lockdown-ului, o ocazie perfectă pentru a experimenta lucruri noi, pentru a dezvolta pasiuni inedite și pentru a-mi explora latura creativă în moduri noi, diferite de tot ce făceam înainte. 

Suzana Deak, CEO How2Propose (1)

Se pare că încet, încet ne reîntoarcem la viața de dinaintea pandemiei. Care sunt așteptările tale de la următoarea perioada?  

Am așteptări foarte mari de la acest an si de la următoarea perioadă. Visez că acest an va fi unul în care business-ul How2Propose va înflori și, cu această ocazie, vom organiza cele mai frumoase, spectaculoase și memorabile cereri în căsătorie, prin care le vom oferi clienților noștri – cuplurile îndrăgostite – o zi perfectă, care să se transforme în cea mai frumoasă amintire peste ani. Ne dorim să ne implicăm în cât mai multe astfel de evenimente, să contribuim la momentul lor fericit, iar drumul lor în doi să înceapă cu sprijinul nostru. 

 

How2Propose este un business născut din dragoste, suntem visători și romantici, iar dorința noastră cea mai mare este să le fim alături cuplurilor la început de drum, oferindu-le o experiență unică, deosebită, pentru toată viața. Ne dorim mulți clienți fericiți și împliniți, pentru că acest business este despre ei, iar acesta este ingredientul de bază al How2Propose.

 

A existat un mentor până acum în activitatea ta profesională care să te inspire și motiveze? Dacă da, care sunt sfaturile pe care ți le-a recomandat și cum te-au ajutat acestea în activitatea ta de zi cu zi? 

Consider că putem avea multe de învățat de la oricine, atât de la persoanele deosebite care cred în noi și ne încurajează pe tot parcursul activității profesionale, cât și de la cei care ne sunt cei mai aprigi critici.

În cazul meu, cel mai mare impact asupra mea și a reușitelor mele l-au avut fix acești oameni care nu au crezut în mine și care mi-au repetat constant că nu pot să fac anumite lucruri sau că nu o să reușesc, deoarece ei m-au ambiționat extrem de puternic și mi-am dorit să le dovedesc că pot să reușesc orice îmi propun.

Pe cealaltă parte, sunt oamenii care văd în tine abilitățile deosebite pe care le ai și care „plantează” în tine sămânța încrederii: acei oameni care devin precum mentorii care îți arată că orice se poate, te provoacă să devii mai bun și care te determină să crezi că poți face orice. 

 

Pentru mine, un altfel de om minunat, care mă inspiră este Geta Ungurean, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați wedding planneri din România. Am avut șansa de a o cunoaște personal pe Geta în cadrul unui curs de Wedding Planning, iar din acel moment am știut că ea este omul la care voi găsi sfaturi utile, informații valoroase și, cel mai important, un ajutor real.

Geta este un om deosebit și ea mi-a întărit convingerea că atunci când lucrezi alături de cupluri, cea mai importantă este atitudinea, deschiderea, comunicarea cu aceștia și sociabilitatea. 

 

Care este primul gând cu care îți începi ziua în această perioadă?

Întotdeauna îmi încep ziua cu un gând de recunoștință pentru tot ce mi-a oferit viața – bune sau rele, diferite experiențe, pentru familia mea minunată, pentru că sunt sănătoasă. Cred că este foarte important să fim recunoscători pentru ce avem.

Adesea, avem tendința de a ne axa pe lucrurile pe care nu le avem și uităm să ne bucurăm de ce avem, să ne bucurăm de viață, de tot ce este mai bun și mai frumos. De aceea, recomand practicarea recunoștinței zilnic: să ne bucurăm de tot ce avem, să tindem spre evoluție ți să conștientizăm că aceasta vine în timp, cu pași mici, dar constanți.  

Totodată, cred că este important să ne premiem și să celebrăm de fiecare dată când realizăm ceva ce ne-am propus. Noi suntem singurii responsabili de fericirea și de succesul nostru, iar acestea se obțin plecând de la iubirea și acceptarea de sine.

How2Propose (1)

Ce cărți citești tu în această perioadă? Ne poți face o recomandare?

Îmi este foarte greu să aleg o singură carte. Sunt foarte multe cărți care ar merita să fie menționate ca recomandări, astfel voi încerca să mă limitez la trei dintre ele, cele care mi-au rămas întipărite în minte și în suflet.

Fiind o fire artistică și romantică, mi-a făcut o deosebită plăcere să citesc „Sărutul Pictat” de Elizabeth Hickey. Întotdeauna am apreciat capodoperele lui Gustav Klimt, însă prin această carte am putut să înțeleg povestea din spatele poveștii. Este o carte despre povestea de dragoste dintre acesta și Emilie Flöge, femeia care i-a fost muză pentru celebra sa pictură: „Sărutul”. Cum Salvador Dali a avut-o drept muză pe Gala, soția sa, tot așa și Klimt și-a găsit inspirația în sărutarea Emiliei. Sunt povești de dragoste nemuritoare transpuse în artă și o sursă continuă de inspirație pentru mine și pentru business-ul How2Propose.

Nu aș putea să nu menționez și carteaDubla flacără: Dragoste și Erotism”, scrisă de poetul și diplomatul mexican Octavio Paz, laureat al Premiului Nobel pentru literatură. Cartea sa reprezintă o istorie a dragostei și a erotismului și relatează despre legătura indisolubilă dintre acestea două, despre metamorfozele iubirii și formele ei de manifestare, făcând o analiză aprofundată a acestor fenomene, spunând că „Focul originar şi primordial, sexualitatea, înalţă flacăra roşie a erotismului, iar aceasta, la rândul ei, susţine şi înalţă altă flacără, albastră şi tremurătoare – cea a dragostei. Erotism şi dragoste – dubla flacără a vieţii”. Cartea este fascinantă și o recomand cu drag.

Cea de-a treia carte este Profetul” de Kahlil Gibran, despre care sunt convinsă ca a auzit toată lumea, o carte cu învățături spirituale, structurate pe capitole, în funcție de problema de viață care este abordată. Am rămas în minte cu acest citat despre căsătorie: „V-ați născut împreună și împreună veți rămâne mereu. Veți fi împreună când aripile albe ale morții vă vor risipi. Da, veți fi împreună în chiar memoria tăcută a lui Dumnezeu. Dar lăsați spații între voi, iar vânturile văzduhului lăsați-le să vie și să danseze pe acolo. Iubiți-vă unul pe celălalt, dar nu vă faceți din dragoste o încătușare: mai bine să fie o mare învolburată între țărmurile sufletelor voastre. […] Fiți împreună, dar nu foarte aproape, căci stâlpii templului stau la depărtare unii față de alții, iară stejarul și cu chiparosul nu cresc unul în umbra celuilalt”. Este o carte de dezvoltare spirituală, o lectură ușoară, plăcută și plină de sens.

Cine sau cum sunt oamenii cu care te înconjori?

Sunt mai mulți oameni pe care mi i-am dorit și îi doresc alături de mine: oamenii sinceri, oamenii cu povești de viață minunate, care mă inspiră și care mă fac să îmi doresc să fiu o persoană mai bună, oamenii care mă încurajează să devin cea mai bună variantă a mea, oamenii sufletiști, plini de iubire, care îți aduc zâmbetul pe buze și te fac să vezi viața cu alți ochi, dar mai ales oamenii loiali, care rămân alături de tine indiferent de încercările prin care treci.