Joi începe HR Summit, conferința de resurse umane. Cum arată organizațiile în 2022, în perioada post-pandemică?

Săptămâna aceasta are loc HR Summit, conferința de resurse umane, punct de întâlnire pentru specialiștii de resurse umane sau lideri de organizații și manageri care au ca rol conducerea echipelor în companii.

Termenul de „post-pandemie” a adus sentimente de incertitudine și nesiguranță, iar schimbările erau la ordinea zilei, fie că vorbim despre viața personală sau cea profesională. Astfel, unul dintre cele mai afectate domenii a fost chiar cel care are ca principală activitate resursa umană. 

Între sistemul de lucru hibrid și oboseala creată de mediile digitale, fluctuația cifrei de afaceri, modificările codului muncii și incertitudinea economică, liderii resurselor umane se confruntă în prezent cu noi provocări.

Transparentizarea salariilor, insights, provocări și soluții ale procesului de recrutare post-pandemie, cum definesc sau redefinesc marile companii termenul de HR, agilitatea în organizații, nevoile angajaților, beneficii extrasalariale sau modificarea codului muncii sunt doar câteva teme care conturează ediția din acest an a HR Summit. 

 

Transparentizarea salarizării:

Atunci când vine vorba de recrutare, companiile par reticente în a afișa în anunțul de angajare nivelul salarial oferit, însă tot mai multe companii au început să analizeze beneficiile transparentizării.

„În acest moment în peste 27% dintre joburile active pe platforma BestJobs, angajatorii afișează oferta salarială, sub forma unui interval. Potrivit datelor, aceste joburi atrag cu 40% mai multe CV-uri.” declară Mirela Boca, HR Manager BestJobs.

Beneficii extrasalariale pentru angajați

„O companie poate acorda o sumă de până la 3.300 lei lunar cu o fiscalitate foarte avantajoasă. Cadourile pentru ocazii speciale devin cel mai accesat beneficiu, arătând preferința angajaților pentru beneficiile cu avantaje fiscale pentru anumite perioade din an, iar turismul intern care se menține pe poziția a 2a, deși în ușoară scădere, arată menținerea apetitului angajaților pentru călătorii, conform datelor din platforma Benefit raportate la primul semestru al anului 2022.”,  declară Alexandru Răduță, Edenred.

Când vine vorba de beneficiile pentru angajați, Alexandru Răduță de la Edenred va prezenta un studiu care răspunde la întrebările: Ce preferă angajații? Cum arată alegerile Generației Y, spre deosebire de Generațiile X și Z? Care sunt industriile în care aceștia își cheltuie beneficiile extrasalariale?

Ediția 2022 a HR Summit își propune să realizeze o radiografie a industriei de resurse umane, unde să împărtășească idei și perspective, să ofere soluții concrete la situații ale mediului de lucru actual și să conecteze oamenii din industrie și nu numai, o ediție care să motiveze prin speakerii care urcă pe scenă.

Evenimentul este prezentat de Horia George Szabo, Manager Conacul Archia, iar printre speakerii acestei ediții se regăsesc: Mirela Boca, HR Manager Neogen/BestJobs, Cristina Uleșan, Human Resources Director Brico Dépôt România, Ionut Gherle, CEO UCMS by AROBS, Camelia Drama HR Director Medicover, Adela Negru, Chief Human Resources Officer NTT DATA Romania, Dan Koblicska, Country Director în cadrul Capgemini Engineering și alți specialiști din industrie.

Agenda, împreună cu speakerii prezenți, detalii despre eveniment și ultimele bilete se pot regăsi aici: https://hrsummit.ro/.

Partenerii care sprijină acest eveniment, susțin și contribuie la creșterea acestei industrii sunt: Powered by UCMS by AROBS, Mașina Oficială: ATP Motors, Meron, BestJobs, Ascendis, Smart HR România, Conacul Archia, Oxygen, Regus, TAB (The Alternative Board), Aesthetica, ROMB, BOOKR, Extasy, Handmade Transilvania, Edenred.

Parteneri media: Portal HR, BIZ, HR Manager, Cariere – Jurnal de leadership, Revista de HR.

Un eveniment sub umbrela The Woman.