Madeline Stuart, primul model profesionist din lume, cu Sindromul Down

„I think that the message of inclusion is something  a lot of people believe in and want to see succeed!”

Madeline Stuart, în vârstă de 20 de ani, este un model australian cu sindromul Down. Madeline și-a dorit să devină model în anul 2014, după vizionarea unui spectacol de modă din Brisbane, împreună cu mama sa:

„Fetița mea a iubit întotdeauna să fie în centrul atenției. I-am explicat că, dacă își dorește să fie model, este necesar să aibă un program de alimentație sănătoasă. Nouă luni mai târziu, am hotărât să vedem un fotograf profesionist. Maddy a fost extrem de încântată de prima ei sedință foto.”

Sursa Photo: Erica A. Nichols Photography

Madeline își dorește să schimbe percepția societății asupra frumuseții. Asemenea altor persoane cu sindromul Down, a luptat cu propria greutate pentru o lungă perioadă de timp, în drumul său către ideal. Maddy, așa cum este cunoscută, a reușit să-și câștige popularitatea atât în media, cât și pe rețelele de socializare:     „Ea iubește camera! Oamenii trebuie să vadă modul în care ea strălucește, cum personalitatea ei explodează.” declară mama ei, Rosanna.

Madeline Stuart a fost descrisă ca fiind primul model profesionist din lume cu sindromul Down. Ea a apărut pe podiumul de la New York Fashion Week, devenind al doilea model cu sindromul Down din cadrul evenimentului, după actrița din „American Horror Story”, Jamie Brewer, care a prezentat pentru designerul Carrie Hammer, într-un show intitulat ,,Modele de viață, nu de podium”.

Sursa Foto: Jade Ehlers Photography
Sursa Foto: Jade Ehlers Photography

Participarea la New York Fashion Week a fost benefică pentru Madeline, deoarece a condus la semnarea mai multor contracte de modeling, cu brandurile Manifesta,  Maya și Rixey Manor, culminând cu apariția în Vogue.

By Diana Arieșan – editor contribuitor The Woman

Sursa foto - Marta Popescu Photography

Diana este profesor pentru învățământul preșcolar cu o experiență de peste 11 ani și autorul cărții „Abis în dealul sihastru”, lansată în anul 2013 (Editura Grinta, Cluj-Napoca). În anul 2015 a devenit membru al Cenaclului UBB, proiect realizat în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Cluj. Absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației și a Școlii Populare de Arte „ Tudor Jarda”, din Cluj-Napoca, secția retorică, Diana are preocupări pentru artă, sub toate formele sale. În perioada 2012-2014 a fost membru al trupei de teatru „ Pavlov 25”, iar în prezent își consolidează abilitățile de retor în cadrul diferitelor evenimente culturale.