Vittoria Zanetti este Co-fondator și Executive Director Poke House, cel mai popular lanț de poke bowls din Europa, care, de curând, a deschis prima locație în București. Poke House a luat naștere din dorința Vittoriei și a partenerului ei, Matteo, de a aduce un mic colț al Californiei în cât mai multe locuri.
Vittoria își dorește ca acest concept să reprezinte mai mult decât un business și să construiască o comunitate de oameni care cred cu adevărat într-un stil de viață sănătos. Pentru locațiile Poke House, experiența este cuvântul de bază, designul locațiilor fiind conceput astfel încăt să te ducă cu gândul imediat la California, iar personalul este ales ca fiind primul reprezentant al acestei experiențe.
Vittoria ne-a povestit în acest interviu despre întregul concept Poke House: decizia, evoluția, furnizorii, management și echipă.
Vittoria, cum te-ai descrie în câteva cuvinte, pentru cititorii The Woman?
Entuziastă, modestă, determinată.
Poke House, restaurantul al cărui co-fondator ești, s-a născut din dorința de a aduce un colț al Californiei în mai multe orașe. Cum ai decis să pui bazele Poke House?
Am avut șansa să locuiesc o perioadă în Los Angeles pe perioada studiilor postuniversitare și așa m-am îndrăgostit de atmosfera pozitivă și relaxată din California și de restaurantele poke de pe plajă. Am fost fermecată de varietatea extraordinară a gusturilor într-un bowl sănătos și delicios.
Datorită parteneriatului cu Matteo, care era deja un antreprenor de succes și cu experiență în segmentul livrărilor de preparate culinare, am reușit să dau viață dorinței mele puternice de a aduce același format și în Europa.
În prezent, Poke House numără peste 100 de locații, în 7 țări. Care sunt etapele care consideri că v-au adus în acest punct?
Poke House este mai mult decât un restaurant tradițional, este un loc în care retailul și digitalul se întâlnesc pentru a inova lumea serviciilor alimentare.
Ceea ce ne-a adus în acest punct este deschiderea noastră către inovație. Am fost printre primele restaurante care au oferit livrare la domiciliu în timpul pandemiei, primii care au reușit să asigure distanțarea socială în restaurante și să își optimizeze fluxurile. Aceste instrumente și soluții de afaceri au reprezentat o oportunitate extraordinară pentru noi.
Am reușit să construim un business solid, în care inovația și tehnologia au avut un rol primordial, ceea ce va reprezenta un aspect fundamental în viitorul apropiat.
Câte dintre locațiile Poke House sunt ale voastre și câte funcționează în regim de franciză?
Toate restaurantele noastre sunt deținute de companie.
Aceasta a fost strategia noastră încă de la început, dar asta nu înseamnă că nu suntem deschiși către sistemul de franciză. Explorăm în mod constant opțiuni și vom face acest pas în momentul în care când vom considera că brandul este suficient de puternic pentru a fi înțeles de potențialul nostru francizat.
Cum procedați cu locațiile din diferite țări, astfel încât să vă raportați și la public, dar să nu pierdeți din vedere identitatea brandului?
Alegem întotdeauna cu atenție locațiile, concentrându-ne în luarea deciziei atât pe business, cât și pe brand.
În ceea ce privește activitatea în sine, analizăm în egală măsură datele referitoare la serviciul de livrare și informațiile legate de trafic, atunci când căutăm locații centrale, cool, la modă, care să fie în concordanță cu brandul nostru.
Ce ne poți spune despre relația brandului cu furnizorii? Cum îi alegeți?
Alegem cu atenție fiecare dintre furnizorii noștri cu obiectivul de a atinge cel mai înalt nivel de calitate și prospețime.
Ne întâlnim cu fiecare dintre ei și le ascultăm poveștile, testăm produsele, verificăm sursele. Orice furnizor Poke House trebuie să asigure cea mai bună calitate Poke din oraș!
În prezent echipa Poke House numără peste 200.000 de oameni. Cum procedați pentru a-i menține aproape și a-i face să înțeleagă valorile companiei?
Cei 200.000 de oameni fac parte din Poke House Squad, programul nostru de loializare a clienților, în cadrul căruia interacționăm constant nu doar pentru promoții, ci și pentru crearea de produse și pentru a primi feedback-ul lor cu privire la tot ceea ce facem.
Ne străduim să construim mai mult decât un business pe piața de restaurante: o comunitate a oamenilor care cred într-un un stil de viață sănătos, așa cum credem și noi.
Cum a venit decizia de a deschide o locație în București? Cum vezi tu piața din România, comparativ cu celelalte locații Poke House?
România este un mediu de afaceri grozav, cu un ecosistem de start-up în plină expansiune, cu servicii bine dezvoltate în special în sectorul restaurantelor.
Ne place agitația orașului, stilul de viață relaxat și dinamic pe care l-am găsit perfect potrivit conceptului nostru. Am înțeles că românii sunt extrem de deschiși către noi tendințe și experiențe de viață și ne bucurăm să putem contribui într-un fel la inovarea industriei restaurantelor.
Care sunt activitățile pe care le coordonezi în mod concret, în cadrul Poke House?
Mă ocup în principal de activități de marketing, branding și produse, lucrând cu echipele mele. Depunem tot efortul în a construi cea mai tare marcă de bowl-uri sănătoase din întreaga lume.
Ce consideri că nu trebuie să îi lipsească unui antreprenor?
Pasiune pentru ceea ce face, dăruire, tenacitate și curaj.
Povestește-ne despre Vittoria, cea de dincolo de cifrele de afaceri și business plan-uri. Ce îți place să faci în timpul liber?
Orice fel de activități sportive.
Gătitul este o altă pasiune de a mea, dar timpul meu liber îl petrec mai ales alături de fiul meu nou-născut.
Tocuri sau flat shoes? – Flat shoes.
Dish-ul preferat Poke House: Sunny Salmon.
O experiență pe care ai recomanda-o oricui: o călătorie în Insulele Svalbard, Norvegia.
Cartea de pe noptieră: „Elon Musk – How the Billionaire CEO of SpaceX and Tesla is Shaping our Future” – Ashlee Vance și „Open” – Andre Agassi .
Note to self: Never settle!
—
Editor: