Iarna vine cu multe provocări atât pentru sănătatea noastră interioară, cât și pentru cea exterioară. Știm cât de mult îți place să ai grijă de tenul tău, așadar am ales pentru tine patru idei de măști pentru față, pe care le poți prepara din ingrediente proaspete chiar la tine acasă și care pe lângă faptul că vor ajuta la revitalizarea țesutului, te vor relaxa.
Masca cu avocado este una dintre cele mai des întâlnite iarna. Aplicarea ei se face o dată la două săptămâni, fiind ideală pentru orice tip de ten, dar mai ales pentru unul deshidratat. Miezul fructului se dă prin blender, iar pasta obținută exact asa, raw, fără nimic altceva, se aplică pe ten pentru 10-15 minute.
O altă mască relaxantă și foarte hidrantantă este masca de banane și miere, care îți va hidrata nu doar tenul, cât și corpul. Un amestec de patru banane, patru linguri de miere, trei gălbenușuri și două linguri de ulei de măsline îți va fi suficient pentru o sesiune de hidratare intensă. Această mască, spun specialiștii, se poate aplica săptămânal.
Masca cu căpșuni și zeamă de lămâie va opri ceea ce noi numim ,,piele și buze crăpate”, fiind utilă și pentru remedierea roșeții pielii atât de des întâlnită în sezonul temperaturilor scăzute. Poți folosi fie căpșuni congelate, fie proaspete în măsura în care vei găsi, la care să adaugi în funcție de câtă cantitate de căpșuni alegi, zeamă de lămâie proaspătă și o lingură d emiere de albine. Amestecă-le în blender și lasă masca pe ten preț de 20 de minute.
Clasica mască de lapte și miere este încă pe buzele specialiștilor din domeniul înfrumusețării, datorită nivelului mare de hrănire. Două linguri de miere și două linguri de lapte vor forma o pastă ce trebuie aplicată masând ușor pielea timp de cinci minute. Apoi las-o la acționat 20 de minute.
By Loredana Bertișan – Editor Contribuitor The Woman
Loredana este de profesie jurnalist, cu experiență de peste cinci ani în domeniu. A lucrat pentru mai multe publicații locale și naționale și a urmat mai multe stagii de formare în domeniu atât în țară, cât și în străinătate. Este absolventă a Departamentului de Jurnalism din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. Pe parcursul studiilor a descoperit că are o pasiune pentru partea de social și voluntariat, așadar a creat comunitatea Art4Education prin care se ocupă de campanii caritabile pentru copiii din satele României.
Sursa foto: www.freepik.com