Schimbarea profesiei la 30 de ani!

Vârsta de 30 de ani reprezintă un prag cu o semnificaţie însemnată pentru femei, atât pe plan emoţional, cât şi prin prisma carierei, considerându-se faptul că aceasta este vârsta, la care deţinem o maturitate profesională, în drumul nostru către atingerea idealului. Am întâlnit femei care au renunţat la joburile lor, şi-au urmat pasiunea şi au deschis ateliere de creaţie sau au hotărât să-şi schimbe complet domeniul de activitate, în urma oportunităţilor pe care le-au întâlnit.

În cadrul evenimentul „HR 2.0: Tendinţe şi provocări în 2014 pe piaţa muncii”, organizat de wall-street.ro, în parteneriat cu Signal Iduna, compania de recrutare Lugera şi casa de avocatură PeliFilip, Elena Popa, consultant în carieră CVDesigners.ro, a subliniat faptul că angajaţii din „generaţia Y” vor schimba 10 joburi, în companii diferite, până vor împlini vârsta de 40 de ani.

sanatate-bzi-ro

Ei sunt mult mai dinamici şi vor ca lucrurile să se întâmple rapid şi să obţină totul acum. Schimbarea în carieră poate veni sub diverse forme: schimbarea departamentului în care lucrezi, schimbarea companiei, schimbarea totală a domeniului, pierderea unui job după mulţi ani de activitate, alegerea de a renunţa la un job pentru a deschide propria afacere sau alegerea de a renunţa la un job pentru a transforma un hobby într-o nouă carieră.

Această schimbare de carieră este foarte apreciată în străinătate, mai ales în SUA și în Europa de Vest. În Marea Britanie, de exemplu, acest lucru este foarte încurajat şi apreciat, fiind văzut ca o formă de flexibilitate şi adaptabilitate.

Pentru ca această schimbare a profesiei să vă găsească pregătite, specialiştii vin cu mai multe soluţii: îmbunătăţirea continuă a cunoştinţelor, asimilarea de noi competenţe şi abilităţi, o continuă evaluare a carierei, adaptarea CV-ului, crearea unui plan de carieră, participarea la workshop-uri, la conferinţe, seminarii, evenimente din domeniul vostru sau dintr-un domeniu care vă pasionează. Totodată, cultivarea unor hobby-uri care vă fac plăcere şi vă relaxează, precum şi apelarea la un consilier sunt de ajutor.

By Diana Arieșan – editor contribuitor The Womansursa-foto-marta-popescu-photography-1

Diana este profesor pentru învățământul preșcolar cu o experiență de peste 11 ani și autorul cărții „Abis în dealul sihastru”, lansată în anul 2013 (Editura Grinta, Cluj-Napoca). În anul 2015 a devenit membru al Cenaclului UBB, proiect realizat în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Cluj. Absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației și a Școlii Populare de Arte „ Tudor Jarda”, din Cluj-Napoca, secția retorică, Diana are preocupări pentru artă, sub toate formele sale. În perioada 2012-2014 a fost membru al trupei de teatru „ Pavlov 25”, iar în prezent își consolidează abilitățile de retor în cadrul diferitelor evenimente culturale.

Sursa articol: zonawellness.wordpress.com, wall-street.ro

Sursa foto:  sanatate.bzi.ro, pinterest.com