Sevil Shhaideh: Prima nominalizare a unei femei în funcția de premier a României

Sevil Shhaideh a fost propusă astăzi pentru funcția de prim-ministru al României de către partidele PSD-ALDE, conform anunțului realizat de Liviu Dragnea după consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

Sevil Shhaideh are 51 de ani, iar în 1987 a absolvit Academia de Ştiinţe Economice, Facultatea de Planificare Economică şi Cibernetică. În 1995 şi 2001, ea a obţinut specializările: expert în administraţie publică şi manager ONG la organizaţia internaţională USAID din Statele Unite ale Americii, iar în 2003 a primit titlul de auditor în urma unui curs susţinut la TUV Institution, potrivit CV-ului său publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltării și preluat de Mediafax.

Sevil este cunoscută pentru funcția de conducere din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, fiind succesorul lui Liviu Dragnea după demisia acestuia din 2015. Anterior, Sevil Shhaideh a fost Secretar de Stat în cadrul aceluiași minister.

Este un om în care eu să am încredere totală, să îmi dea posibilitatea ca eu să îmi asum în continuare răspunderea pe acţiunile guvernamentale care trebuie să urmeze în detaliu programul de guvernare, a declarat astăzi Liviu Dragnea, președintele PSD.

După cele două consultări cu partidele, în următoarea perioadă, președintele României Klaus Iohannis trebuie să ia o decizie cu privire la numele noului premier pentru a finaliza bugetul pentru anul 2017. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat pentru Digi 24 că președintele nu are motive să refuze propunerea realizată de PSD.

Această doamnă are nişte studii, a absolvit ASE, are studii postuniversitare, a fost ministru, s-a ocupat de fonduri europene. Are un CV onorabil. E opțiunea lui Dragnea și a PSD care au câștigat alegerile. Să vedem ce va face în funcția de premier”, a afirmat Cristian Tudor Popescu.

Sevil este originară din Constanța fiind membră PSD Constanța din iunie 2015.