Simona Halep – Numărul 2 WTA! Caroline Wozniacki a câștigat finala, obținând primul titlu de Grand Slam din carieră!

Simona Halep, locul 1 WTA, și Caroline Wozniacki, 2 WTA, au jucat în finala Australian Open. Câștigătoarea de astăzi va fi, începând de luni, numărul 1 WTA și va obține primul titlu de Grand Slam din carieră.

simona halep2

Simona și Caroline au luptat pentru a ajunge până în ultimul act, Simona purtând cu ea, pe parcursul celor două săptămâni durerea cauzată de accidentarea la gleznă din primul meci, cel disputat la Melbourne contra lui Destanee Aiava, relatează gsp.ro

Ambele au ajuns pe prima treaptă a clasamentului mondial, Caroline în octombrie 2010, Simona în octombrie 2017, Halep ocupând până în acest moment poziția de vârf.

simona 5

Atât românca, cât și daneza au avut experiența a câte două finale importante jucate și pierdute, în același loc, la Roland Garros, respectiv US Open. Astăzi, însă, au avut parte de o altfel de provocare, iar pentru una dintre ele va avea loc o schimbare importantă.

În urma Finalei Australian Open de astăzi, 27 ianuarie 2018, meciul a fost câștigat de Caroline Wozniacki! Începând de luni, va fi numărul 1 WTA și va obține primul titlu de Grand Slam din cariera sa.

Surse foto: ubitennis.net, twitter.com/AustralianOpen