Soluții pentru un viitor sustenabil la Climate Change Summit

Cea de-a doua ediție a Climate Change Summit transformă Bucureștiul în kilometru zero al soluțiilor sustenabile în fața schimbărilor climatice. În perioada 19-20 octombrie, la Opera Națională și în alte 20 de locații din capitală, evenimentul va genera conversații esențiale despre viitor și soluții concrete în fața schimbărilor climatice venite de la  inovatori, antreprenori, cercetători și oficiali guvernamentali.

Cu un program plin de evenimente și înscrierile pentru participare deschise, Climate Change Summit invită publicul larg să se alăture inițiativei de a combate efectele schimbărilor climatice pe climatechange-summit.org

 

Viitorul acțiunilor climatice imaginat de un futurolog

Unul dintre invitații de marcă ai Climate Change Summit (CCS), cel mai mare eveniment din Europa Centrală și de Est dedicat schimbărilor climatice, este futurologul Ed Gillespie. Co-fondator Futerra, scriitor, poet și speaker inspirațional, Ed Gillespie este specializat în gândire și schimbări sistemice, adept al pașilor mici, dar strategici. El este autorul cărții „Only Planet – A Flight-Free Adventure Around the World”, în care povestește despre cum a călătorit în jurul Pământului fără a folosi avionul, și ocupă funcții importante în organizații precum Greenpeace Marea Britanie, Ecolibrium, Global Destination Sustainability Movement și Forward Institute.

Pe 19 octombrie, la Opera Națională din București, Ed Gillespie va vorbi despre viitorul acțiunilor climatice, iar pe 20 octombrie va susține la Cărturești  Verona un workshop despre literatură și acțiuni climatice.

 

Soluții antreprenoriale: materiale din deșeuri textile, carne cultivată în laborator, materiale promoționale sustenabile

Chantal Nguyen și Farid Taghzouti, echipa  FabBRICK, aduc o perspectivă inovatoare asupra reciclării deșeurilor textile. Ei transformă materialele inutile în resurse valoroase, folosite ulterior în design și amenajări interioare, contribuind astfel la reducerea deșeurilor și la o lume mai sustenabilă. 

Karin Stoevenbeld-Kreber, sustainable connector la Clipper Interall, încurajează companiile să folosească produse promoționale realizate din resurse regenerabile provenite din fluxuri de deșeuri corporative, precum zațul de cafea, materialele plastice, hârtie, textile și metale.

Ziliang Yang, co-fondatorul startup-ului CellX, aduce tehnologia în industria alimentară prin dezvoltarea cărnii cultivate în laborator, o sursă durabilă de proteină animală care promovează sănătatea oamenilor și bunăstarea animalelor.

 


Agricultură regenerativă, proiecte centrate pe natură și orașe pentru oameni

Anton Yarotsky, fermier din Ucraina și fondator al Circl.ag, folosește tehnologia pentru a revoluționa agricultura. Cu o abordare bazată pe date și imagini din satelit, el ne arată cum putem face agricultură sustenabilă și eficientă.

Philippe Birker, COO & Co-Fondator Climate Farmers, lucrează la extinderea agriculturii regenerative în Europa, sprijinind fermierii în tranziția către practici agricole mai sustenabile. La Climate Change Summit, Philippe Birker abordează subiectul scalării agriculturii regenerative în Europa.

Antoinette Vermilye, co-fondatoare Gallifrey Foundation și She Changes Climate, se concentrează pe adresarea problemei legate de poluarea cu plastic, dar și pe teme legate de exploatarea excesivă a resurselor marine și egalitatea de gen. Ea vorbește la CCS despre acvacultură și viitorul agriculturii. 

Rebecca Burgess, Country Director la The Hunger Project, care are obiectivul de a pune capăt sărăciei alimentare în întreaga lume, în mod durabil. Expertă în identificarea soluțiilor sustenabile și utilizarea eficientă a finanțării pentru atingerea unor rezultate optime, Rebecca Burgess vorbește la CCS despre sisteme alimentare durabile. 

Cain Blythe, expert în ecologie cu peste 30 de ani de experiență și lider recunoscut pentru realizările în restaurarea ecosistemelor, ne arată că soluțiile la schimbările climatice pot veni din colaborarea cu natura și regenerarea ecosistemelor.

Stefanie Weavers, Project Manager la IBA’27 Stuttgart, are misiunea de a transforma regiunea urbană Stuttgart într-un loc durabil și locuibil. Cu expertiza sa în dezvoltarea urbană și construcții rezidențiale, ne demonstrează că orașele mari pot să devină mai ecologice.

Climate Change Summit este organizat de Social Innovation Solutions, organizaţie activă în sustenabilitate, impact social şi inovaţie, cu sprijinul BRD Groupe Société Générale în calitate de inițiator și partener fondator. 

Climate Change Summit are loc la București, pe 19 octombrie la Opera Națională și pe 20 octombrie în alte 20 de locuri din oraș. Evenimentul este deschis publicului, iar accesul se face în baza preselecției aplicanților după completarea unui formular pe site-ul climatechange-summit.org. 

 

Despre Climate Change Summit 

Climate Change Summit 2023 este organizat de Social Innovation Solutions împreună cu BRD Groupe Société Générale, în calitate de partener fondator, și alături de Auchan România în calitate de partener strategic, Mastercard – climate partner, și cu susținerea Société Générale Global Solutions Center, European Climate Foundation, EPG și KangooPack.

Printre partenerii organizaționali se numără Confederația Patronală Concordia, Consiliul Investitorilor Străini, Romanian Business Leaders, Coaliția pentru Economie Circulară, Ambasada Sustenabilității, WWF România, EFdeN, Institutul European din România, Fundația Leaders, Envisia, Europe Direct, GEYC, Consiliul Tineretului din România, Carbon Expert, Infoclima, Valea Verde, Global Shapers Bucharest Hub, Solutions, Camera Franceză de Comerț și Industrie în România, Camera de Comerț Româno-Elenă.