Lucrăm foarte mult la birou, petrecem mult timp pe scaune mai mult sau mai puțin confortabile, mergem la muncă și cărăm după noi genți pline de agende, instrumente tehnice și altele. Toate acestea, combinate cu sedentarismul pe care rar îl putem evita din lipsă de timp, duc la probleme cu spatele.
Postura este extrem de importantă pentru orice femeie. Un look complet nu se realizează doar cu haine și produse de beauty, ci ține foarte mult de atitudine și, totodată, de sentimentul de sănătate. Așadar, fie că ai început deja să dezvolți o postură incorectă (cocoșată), fie că experimentezi dureri mai mari sau mai mici de spate, trebuie să înveți să ai grijă de spatele tău.
Cum îți dai seama că postura ta este incorectă? Dacă atunci când stai în picioare capul, spatele și picioarele tale nu formează o linie dreaptă, înseamnă că este o problemă. Ce poți să faci pentru a corecta și a atenua durerile? Dincolo de exercițiile la sălile de kinetoterapie la care ar fi ideal să apelezi, din lipsă de timp, poți face astfel de exerciții și acasă, în confortul tău.
Dimineața, timp de zece minute fă exerciții simple de întindere, deși par banale. Uită-te foarte des în oglindă și autocritică-te. Trage umerii în spate și evită să stai prea mult timp așezată pe canapele sau fotolii, chiar dacă îți par confortabile. Stai câteva minute zilnic pe podeaua goală, dreaptă, fără saltele.Atunci când ești la muncă, nu adopta o poziție de stat la birou cu picioarele încrucișate pentru că astfel coloana nu va mai forma o linie dreaptă.
Dacă reușești să mai rupi din monotonie, atunci te poți duce și la cursuri de yoga care cu siguranță te vor ajuta în durerile de spate, dar și la pilates unde îți vei corecta postura și îți vei întări mușchii.
By Loredana Bertișan – Editor Contribuitor The Woman
Loredana este de profesie jurnalist, cu experiență de peste cinci ani în domeniu. A lucrat pentru mai multe publicații locale și naționale și a urmat mai multe stagii de formare în domeniu atât în țară, cât și în străinătate. Este absolventă a Departamentului de Jurnalism din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. Pe parcursul studiilor a descoperit că are o pasiune pentru partea de social și voluntariat, așadar a creat comunitatea Art4Education prin care se ocupă de campanii caritabile pentru copiii din satele României.
Sursă foto: www.freepik.com