Teodora Dan, reprezentanta României la Miss Universe 2016, între modeling şi antreprenoriat

Miss Universe este un concurs de frumusețe, creat în anul 1952 de către o firmă americană de textile. Scopul inițial era de a face concurență unui alt concurs, Miss World, acesta din urmă reprezentând un titlu, care se acordă în cadrul unui concurs de frumusețe internațional.

Până în anul 1988, Miss World a avut loc în Londra, iar în prezent are loc pe toate continentele, urmat de concursul de frumusețe pe lume. Titlul Miss Universe face concurență titlului Miss World.

teodora_dan_dcnews_26236600

După doi ani de absență, România a participat din nou la Miss Universe. Teodora Dan este cea care a reprezentat România la Miss Universe 2016, care a avut loc în Filipine. În urma selecţiei naționale, care s-a desfăşurat în luna decembrie a anului trecut, la Bucureşti, Teodora Dan a fost desemnată oficial să reprezinte România în cadrul acestei competiţii, care a avut loc în perioada 12 – 31 ianuarie 2017.

Teodora are 27 de ani, este născută în Craiova şi este absolventă a Facultății de Arte – departamentul pictură, din cadrul Universității Naționale de Arte din București. Tânăra vorbește fluent limba engleză şi limba spaniolă, fiind pasionată de pictură, design vestimentar şi călătorii.

Deşi, în present, lucrează ca model atât în Europa, cât şi în Asia, pentru viitor, Teodora şi-a propus să îşi deschidă propriul atelier de design vestimentar: „Sunt extrem de fericită că am reușit să-mi împlinesc un vis din copilărie, să îmi reprezint ţara în cadrul celei mai importante competiţii internaţionale de frumuseţe din lume – Miss Universe. Fiind cea mai înaltă performanţă posibilă în acest domeniu, pe plan naţional, această experienţă va fi categoric cea mai frumoasă din cariera mea de model. Voi reprezenta România cu onoare şi demnitate!” a declarat Teodora Dan, potrivit Libertatea.ro.

miss-u-crown

Chiar dacă adepții feminismului critică aceste concursuri de frumusețe şi le numesc „Fleischbeschau” (inspecție/ control de carne), susţinând faptul că rănesc demnitatea feminină, acestea sunt acceptate cu entuziasm de femeile tinere, Miss Univers 2016 aflându-se la cea de-a 65-a ediție.

Concursul a avut loc în 30 ianuarie 2017, când Pia Wurtzbach, din Filipine, a încoronat-o pe succesoara ei, Iris Mittenaere, reprezentanta Franței. Aceasta este a doua oară , în istoria competiției, când concursul s-a desfăşurat la finalului întregului an, după anul 2014, când concursul care a avut loc în luna ianuarie 2015.

By Diana Arieșan – editor contribuitor The Woman

Sursa foto - Marta Popescu Photography

Diana este profesor pentru învățământul preșcolar cu o experiență de peste 11 ani și autorul cărții „Abis în dealul sihastru”, lansată în anul 2013 (Editura Grinta, Cluj-Napoca). În anul 2015 a devenit membru al Cenaclului UBB, proiect realizat în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Cluj. Absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației și a Școlii Populare de Arte „ Tudor Jarda”, din Cluj-Napoca, secția retorică, Diana are preocupări pentru artă, sub toate formele sale. În perioada 2012-2014 a fost membru al trupei de teatru „ Pavlov 25”, iar în prezent își consolidează abilitățile de retor în cadrul diferitelor evenimente culturale.

Surse foto: thegreatpageantcommunity.files.wordpress.com, media.dcnews.ro s3-ap-southeast-1.amazonaws.com. data1.ibtimes.co.in

 Sursă articol: libertatea.ro