Tips & tricks pentru un machiaj de Halloween inedit

Urmează Halloween-ul și dacă încă ești în pană de idei când vine vorba de machiaj, fii fără grijă: we got you! 

În următoarele rânduri vei putea descoperi câteva trucuri pentru un machiaj reușit folosind produsele pe care le ai acasă, fără să te stresezi cu vopsele speciale sau alte accesorii. Poți crea un look impresionant, cu doar câteva produse și fără să dureze foarte mult.

Ce mai aștepți? Get your spook on!

 

The Posessed Princess

 

Pentru acest look, poți realiza ca prim pas orice machiaj îți place: puțin fond de ten, un smokey eyes mai light sau chiar doar un fard maro sau burgundy difuzat pe pleoapa superioară, sprâncenele bine periate și poți să aplici chiar niște fond de ten sau concealer pe ele dacă vrei să mergi în zona de ”bleached eyebrows”. Până aici este un machiaj cât se poate de normal. 

Ca să o aduci la viață pe prințesa posedată, ai nevoie de puțin ruj roșu amestecat cu gloss transparent pentru a obține sângele fals.

Pe acesta îl poți aplica în zona ochilor, pornind de la colțul extern în jos spre obraji, la colțurile gurii pentru un look vampy și chiar și pe mâini dacă vrei să fii extra. 

 

Queen of Elves

 

Dacă vrei ca de acest Halloween să te transformi în regina elfilor, ai nevoie doar de o pereche de urechi (bineînțeles), eyeliner sau creion de ochi, mult sclipici și orice produs cremos colorat care îți place (poți folosi chiar și un ruj).

Exact ca în cazul primului machiaj, și pentru acesta îți poți face baza uzuală: fond de ten, pudră și puțin contur al obrajilor. 

În zona ochilor, desenezi un model asemănător aripii de fluture sau orice model îți dorești tu, peste care apoi aplici o pudră translucidă ca să fixezi produsul cremos sau un fard în aceeași culoare. Pe margini poți folosi un fard negru sau maro închis pentru a da mai multă dimensiune formei create, iar la baza genelor vei trasa o linie de tuș pentru a contura ochii.

Din acest moment, mai este vorba doar de sclipici, pigmenți sau orice ai tu cât mai strălucitor. Dă frâu liber imaginației și aplică atât pe forma desenată, cât și deasupra sprâncenei și chiar pe buze. 

Dacă ai glitter sau pigmenți, orice idee ai avea, este ca și realizată!

 

Pop Art Zombie

 

Acesta este un look pentru cele mai îndrăznețe și, într-adevăr, ai nevoie de ceva mai multe produse, însă și rezultatul este unul pe măsură dacă ai suficientă răbdare. 

Practic, o jumătate de față are un machiaj obișnuit cu fond de ten, fixat cu pudră, obrazul conturat și un eyeliner mai evident, după care adaugi detaliile unui personaj de benzi desenate: sprânceana colorată, liniile negre de contur, punctele albe pentru lumină și, bineînțeles, lacrima nelipsită. 

Provocarea cea mai mare o reprezintă cealaltă jumătate a feței și gâtul și decolteul, dacă alegi să continui machiajul și pe zonele respective, pentru că va fi nevoie să creezi un zombie, tot din benzile desenate. Dinții și oasele le colorezi cu o vopsea albă, iar pentru a accentua și a da dimensiune oricărui detaliu, poți folosi un fard negru. Liniile negre de contur le poți realiza chiar și cu eyeliner și, cu multă răbdare, vei obține un machiaj care va întoarce toate privirile. 

Indiferent ce look ai alege, fii creativă și distrează-te! Este cel mai important. 

 

Editor: Antonia Lestyan

Crescând în industria de beauty și urmărind-o pe mama ei, care este medic estetician, drumul profesional al Antoniei Lestyan s-a conturat firesc.

A început să profeseze încă de la vârsta de 15 ani ca make-up artist, fiind pasionată dintotdeauna de ceea ce înseamnă artă și și-a conturat cariera participând la concursuri și devenind trainer. Deși foarte tânără, pasiunea pentru machiaj a determinat-o să scrie și o carte – „Abecedarul Machiajului”, fiind primul manual complet de machiaj scris în România.

A lucrat zi de zi timp de 7 luni și a depășit toate obstacolele, dorindu-și foarte mult ca acest proiect să prindă viață. Antonia ne spune că încă din copilărie știa că va călca pe urmele mamei sale și va urma Facultatea de Medicină, studii care au ajutat-o mult în scrierea cărții sale.

 

Credit foto: arhivă personală Antonia Lestyan