Varicele. Cum pot fi tratate rapid și minim invaziv

Varicele (boala varicoasă) reprezintă o afecțiune inflamatorie cronică caracterizată prin dilatația venelor de la nivelul picioarelor cu un aspect neestetic, care, în final, conduce la disconfort fizic. Boala venoasă poate duce în timp la probleme de sănătate și la o serie de complicații, tocmai de aceea este important să se intervină la timp. 

Adesea, persoanele cu varice se confruntă cu următoarele simptome:

– Picioare grele, umflate, obosite;

– Crampe pe timpul nopții la nivelul gambelor;

– Durere, umflarea gleznelor și a gambelor;

– Mâncărimi, senzații de arsuri;

– Modificări de culoarea a pielii și furnicături la nivelul picioarelor.

În cadrul Spitalului de Boli Cardiovasculare Angiomedica din București există soluții pentru toate aceste probleme, fie că este nevoie de intervenții chirurgicale sau de metode minim-invazive, realizate cu ajutorul terapiilor de ultimă generație: terapia cu laser, radiofrecvență, scleroterapie.

De asemenea, pacienții pot beneficia de toate aceste intervenții și cu bilet de trimitere în sistem de coplată, acestea fiind decontate parțial de CNAS. În cadrul Spitalului de Boli Cardiovasculare Angiomedica pacienții beneficiază de echipamente performante, de o echipă de profesioniști și de supraveghere medicală continuă.

Cum se diagnostichează varicele?

Diagnosticul este dat în urma unei examinări realizate de medicul specialist și a analizelor de sânge. De asemenea, medicul poate solicita o scanare Doppler, un examen minim-invaziv cu ultrasunete pentru a verifica fluxul de sânge în venele de lângă suprafața pielii (numite superficiale) și în venele profunde.

În prezent, pacienții Spitalului de Boli Cardiovasculare Angiomedica au oportunitatea de a alege din 3 tipuri de intervenții. Metoda poate fi stabilită cu ajutorul medicului specialist în funcție de stadiul bolii și de sănătatea pacientului.

Cum se tratează varicele?

Scleroterapia varicelor – se realizează cu ajutorul unor injecții cu ac fin sub două tipuri (lichide sau spumă) prin intermediul căruia se va distribui substanța în zona afectată. Metodă minim-invazivă, unde problema varicelor se va remedia în mai puțin de o oră în regim ambulator. Nu necesită timp de recuperare, dar este vitală purtarea ciorapilor compresivi timp de câteva săptămâni.

Tratamentul endovascular cu laser – procedură realizată în ambulatoriu cu anestezie locală sau sedare. Datorită fasciculelor luminate pulsate cu ajutorul laserului, care determină creșterea temperaturii peretelui vasului de sânge afectat, închizându-l pe acesta.

Tratamentul endovascular cu radiofrecvență – cea mai căutată metodă de tratament, fiind una minim-invazivă și totodată una dintre cele mai sigure. Aparatul produce o energie termică, ce determină închiderea vaselor de sânge fără efecte post-operatorii. Tratamentul se realizează cu anestezie locală sau generală, în spitalizare 24 ore și cu ghidaj ecografic. În următoarele două săptămâni de la intervenție, pacienții trebuie să poarte ciorapi speciali, iar rezultatele sunt pe măsură, deoarece rata de recidivă este una foarte mică. 

Nu lăsa varicele să îți afecteze viața și apelează chiar acum la specialiștii din Spitalul de Boli Cardiovasculare Angiomedica!

Spitalul este localizat în București, sector 2, pe strada Cosminului nr. 13.

Medicii spitalului stau la dispoziția viitorilor pacienți cu programare la tel. 031.9995.

De 6 ani, medicii se dedică inimilor pacienților lor

Spitalul de Boli Cardiovasculare Angiomedica s-a deschis în ianuarie 2017, din dorința de a salva și a crește calitatea vieții pacienților cu afecțiuni cardiovasculare. Până în prezent, spitalul a reușit să trateze cu succes peste 30.000 inimi, diagnosticând și tratând cu succes pacienți cu afecțiuni extrem de complexe ale sistemului vascular. 

Se pune accent pe calitatea actului medical – de la personal medical supra-specializat, aparatură ultra modernă, până la toate măsurile de prevenție și limitare a unuia dintre cele mai periculoase virusuri ale sec. XXI.