Monica Bîrlădeanu

Absolventă a Facultății de Drept din Iași, Monica Bîrlădeanu a ales sa se mute în anul 2004 în Los Angeles, unde a luat lecții de actorie de la Ivana Chubbuck, cea care i-a pregătit pe Brad Pitt sau Charlize Theron. Au urmat apoi roluri în filme precum „Francesca”, „Despre oameni și melci”, „Moartea domnului Lăzărescu”, dar și o apariție în bine-cunoscutul serial „Lost”.
Pentru că nimic nu este întâmplător, ceea ce a devenit în timp un business de bijuterii handmade a fost descoperit de Monica într-o perioadă în care lucra la un personaj de film, la Eloisa (din filmul Maternity Blues), în anul 2011. A fost un moment în care îi era greu sa genereze niște soluții la dilemele personajului, unde vrea să ajungă și care e povestea pe care Eloisa vrea să o spună în film, iar soluția a fost de a lăsa o vreme deoparte întrebările și de a face ceva cu mâinile. Așa și-a cumpărat primul kit de argint cu care a realizat prima bijuterie pentru ea, începând să observe un interes din partea prietenelor care își doreau și ele ceva asemănător.
De la prima bijuterie purtată de Monica, până la prima bijuterie oficială Mooncast a urmat un proces de self-learning ce a inclus modalități de prelucrare a argintului cu ajutorul tutorialelor de pe Youtube, achiziționarea ustensilelor necesare, research în ceea ce privește simbolistica pentru numele bijuteriilor, „construirea” unui shop online, editarea pozelor de prezentare și, într-un final, partea mai puțin creativă, dar absolut necesară în tot contextul – birocrația. Înainte de a fi un business, Mooncast este un proces de meditație, bazat în primul rând pe intuiție și o adaptare a femeii moderne la timpurile și tehnologia zilelor noastre.
Bijuteriile sunt produse într-un mic atelier din Los Angeles, amenajat chiar în casa Monicăi, iar de aici ajung în shop-ul online www.mooncastjewelry.com pe care aceasta îl coordonează direct, dar și în magazine multi brand din România, precum și în Mooncast Store din București, care este o franciză a brandului.