Află care este una dintre cele mai noi terapii de relaxare

Cred în abordarea holistică a funcționării corpului omenesc, fapt pentru care am „testat” destul de multe metode alternative de terapie pentru a ține sub control endometrioza (Theta healing, masajul de tip Raindrop, Chi Net Tsang și nu numai).

În luna Iulie 2016, am mers la prima ședință de terapie craniosacrală. Purtam cu mine (de aproape două luni) o presiune mare în partea dreaptă a pelvisului, dar în urma terapiei am avut senzația ca zonă respectivă se relaxează și fluidizează.

Pentru a înțelege mai bine cum “acționează” această terapie vindecătoare am citit cartea doctorului care a pus bazele acesteia – John Upledger “Tu și medicul din tine”.

Te întrebi cum ne ajută Terapia Craniosacrală?

“Terapia CranioSacrală (TCS) este o formă naturală de medicină manuală, atât preventivă, cât și curativă, psihologică și emoțională, anatomică și somatică. TCS este o terapie delicată în care atingerea, palparea este folosită ca instrument de evaluare și tratament, și care are un impact pozitiv aproape asupra fiecărui sistem din corp; efectele cele mai puternice ale TCS sunt considerate a fi cele asupra funcționării Sistemului Nervos Central, Sistemului Imunitar, Sistemului Endocrin, și asupra organelor interne via Sistemul Nervos Autonom.

Terapia CranioSacrală (TCS) utilizată fie singură, fie alături de metodele medicinei alopate tradiționale, ale homeopatiei, sau ale altor metode de vindecare, și-a dovedit eficiența clinică într-un spectru larg de disfuncții sau boli. În toate cazurile, TCS produce efecte benefice remarcabile.”

Această terapie este non-invazivă şi necesită cel puţin 30 minute de tratament neîntrerupt; de obicei tratamentele se extind la o oră.

Cele mai puternice efecte ale terapiei CranioSacrale sunt considerate a fi în funcţionarea sistemului nervos central, a sistemului imunitar, a celui endocrin şi în funcţionarea organelor viscerale prin intermediul sistemului nervos autonom.

Terapia CranioSacrală (TCS) poate fi combinată perfect cu majoritatea tratamentelor și intervențiilor medicale, creând un parteneriat puternic cu acestea. În ultimii ani, doctori, psihoterapeuți, homeopați, dentiști, kinetoterapeuți, osteopați, fizioterapeuți, oftalmologi, ginecologi, neonatologi din întreaga lume, au integrat TCS în eforturile lor de vindecare. Mulți dintre ei au realizat că TCS ajută, completează și impulsionează formele de tratament practicate de ei. Au observat rezultate mai rapide și mai profunde atunci când adăugau TCS la medicamentele prescrise și tratamentele recomandate.

Terapia CranioSacrală este o terapie pentru întregul corp care oferă unul dintre programele cele mai puternice și eficiente de tratare a sănătății disponibile astăzi. Iar modul cel mai eficient, cel mai potrivit, pentru a înțelege Terapia CranioSacrală,  este să beneficiezi de acțiunea ei și să simți modul în care lucrează în propriul corp.

Dacă doriți să căutați un terapeut certificat în practicarea acestei terapii, puteți accesa site-ul: www.upledger.com.

Cred că terapia craniosacrală reprezintă una dintre terapiile prezentului si mi-aș dori să fie cunoscută de cât mai multe persoane!

 

By Gabriela Blaga – Colaborator The Woman

g

Gabriela este un project manager creativ, cu experiență în change management, process improvements, business development și community management. Spune despre ea că îi place să iasă în afara zonei de confort. Are calități de excelent comunicator și mediator, cu o mare capacitate de a analiză a contextului organizațional, capabilă să coordoneze proiecte complexe la nivel regional și global, cu implementări de proiecte în Europa, Asia și America de Sud. Combină, cu succes coordonarea de proiecte cu activități de training, generând și menținând relații de business pe termen lung. Din februarie 2017,  este antreprenor social, fondatoarea Asociației S.O.S. Endometrioza, care are ca obiectiv major creșterea nivelului de conștientizare asupra acestei afecțiuni feminine în România. Îi place să scrie și să împărtășească din propriile experiențe.

Sursă foto: www.pinterest.com