Alice în țara diversității rasiale

Rasismul este o problemă cu care societatea încă se confruntă de la orogeneză încoace, lucru pe care-l resimt foarte multe minorități din lume, inclusiv din România. Acesta poate avea multe forme și se poate întâmpla în foarte multe locuri, fiind echivalentul abuzului și hățuirii.

Odată cu avansarea tehnologiei și a societății, mișcările împotriva discriminării, implicit împotriva rasismului, au fost din ce în ce mai multe și de amploare. Se promovează extrem de mult diversitatea rasiale, pe premisa că suntem cu toții la fel, iar culoarea pielii nu ar trebui să ne definească.

The Woman Magazine - articol - Pirelli Calendar 3

La fel a vrut și Calendarul Pirelli, cu ajutorul fotografului Tim Walker, să promoveze și să surprindă diversitatea rasială, împreună cu poveștile celor implicați. Povestea din spatele calendarului de anul acesta este „Alice în Țara Minunilor”. Știți… fetița care îl urmărește pe iepure în vizuina lui care se dovedește a fi drumul către Țara Minunilor.

Așa a pus lucrurile în scenă noul editor de la British Vogue, Edward Enninful, cu un cast format din modele, activiști și actori, cu toții persoane de culoare, printre care și Naomi Campbell, Lupita Nyong’o, Duckie Thot și Sean Combs, cunoscut drept Puff Diddy.

The Woman Magazine - articol - Pirelli Calendar 5

Thando Hopa, cea care deținde rolul Reginei Roșii „Red Queen”, este un model care a crescut ca femeie sud-africană cu albinism cu greu în societate. Aceasta explică faptul că reprezentarea trebuie înțeleasă prin simplul efect pe care îl are.

The Woman Magazine - articol - Pirelli Calendar 2

Duckie Thot, modelul de 22 de ani, a avut rolul lui Alice cu care, spune ea, s-a identificat perfect de când știe povestea fetiței curioase de tot ce se află în jurul ei, pentru că și ea este curioasă să vadă și să afle lucruri noi, și mereu vrea mai mult – la fel ca și Alice.

Naomi Campbell, veterană a grupului, care a mai apărut în Calendarul Pirelli pe când avea 16 ani, iar a doua oară în 1995, susține că toți cei prezenți în cast sunt diferiți, însă unici în felul lor, însă mesajul este cel mai important, mesaj care arată ce se întâmplă în lume și despre ce vorbește lumea. Cu prilejul acestui eveniment, se vor produce schimbări majore în ceea ce privește diversitatea culturală în industria modei.

The Woman Magazine - articol - Pirelli Calendar 4

Întregul cast a fost alcătuit din: Sean Combs, Whoopi Goldberg, Naomi Campbell, Lupita Nyong’o, RuPaul, Lil Yachty, Duckie Thot, Zoe Bedeaux, Slick Woods, Sasha Lane, Djimon Hounsou și Adwoa Aboah.

By Codruța Filip, junior editor The Woman Magazine

Codruța este absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Universitatea Babeș-Bolyai, secția Publicitate, în prezent fiind studentă la Master, secția Relații Publice și Publicitate. Pasiunea pentru comunicare a îndemnat-o să urmeze acest drum, însă pasiunea pentru cuvintele frumoase a determinat-o să scrie.

Sursă foto: Vogue.co.uk