Cariera sau viața personală, care dintre ele câștigă?

Idealul fiecăreia dintre noi este să reușim să avem o carieră de succes, dar să fim și fericite în viața personală. Știm însă că nu există echilibru perfect între cele două, deși unele dintre noi refuzăm să acceptăm acest lucru.

Dacă suntem însă, extrem de sincere cu noi înșine, în primul rând, putem admite că, de fiecare dată când suntem pe culmi pe unul dintre cele două planuri, celălalt are de suferit.

Cu siguranță ați avut perioade în care ați pus cariera pe primul loc. Au fost luni sau poate chiar ani în care ați tras tare pentru a reuși să aveți un cuvânt de spus în echipa din care făceați parte sau chiar în domeniul în care activați.

Construirea unui cariere de succes înseamnă foarte multă muncă, energie, dar mai ales, timp dedicat jobului. A ajunge în top înseamnă că ești acolo oricând pentru job, că primul gând dimineața îți fuge la taskurile pe care le ai de îndeplinit, că nu te deranjează să fii la birou când restul prietenelor tale se văd în oraș sau participă la diverse evenimente.

Și aici începe dezechilibrul. Ești mai mereu cu laptopul deschis, dacă nu, îți verifici constant mailurile de serviciu pe telefon sau chiar ești prinsă în convorbiri sau întâlniri care parcă nu se mai termină. Așa se face seară, ajungi obosită acasă și primul lucru la care te gândești este să te odihnești pentru că mâine ai o zi plină. Îți sună cunoscut?

Deși poate, în această perioadă, ai avut pe cineva alături de tine, puținul timp rămas pentru momente împreună sau a fost de mare calitate, sau persoana respectivă a făcut compromisuri de dragul vostru. De echilibru nici nu poate fi vorba.

Poate ai realizat acest lucru și ai ales să îți dedici mai mult timp ție și vouă. Acum balanța începe să se încline înspre viața personală. Ești acolo pentru cei dragi, te bucuri din plin de ei și de timpul tău, în sfârșit simți că ești liberă și că trăiești.

O stare extraordinară însă, la muncă managerul simte că nu mai ești la fel de implicată, la sfârșitul programului oficial de muncă îți închizi rapid laptopul și pleci. Abia atunci simți că, de fapt, îți începe ziua. În timpul întâlnirilor, deși înainte erai cea care venea cu idei noi gândite peste noapte și puse la punct până la ultimul detaliu, acum ești implicat, însă cu limită. Răspunzi atunci când ești întrebată și îți faci treaba, dar atât.

Cam așa se întâmplă lucrurile, în general, în viața reală, însă parcă tot nu vrem să acceptăm realitatea. Sunt atât de multe „modele” de femei de succes care le fac pe toate bine și ne zâmbesc învingător de pe copertele revistelor. Nu uitați că ele sunt acolo pentru a ne motiva și pentru a ne da curaj să mergem mai departe în încercarea de a găsi echilibrul, nu neapărat pentru că ele au reușit să îl atingă.

By Bianca Suciu Sharma, fondatoarea blogului despre joburi www.allaboutjobs.ro

bianca-sharma

Bianca este un jurnalist cu aproape nouă ani experiență în televiziunea de știri. A făcut parte din echipa Realitatea TV și, ulterior, din echipa Digi24. După acești ani în care a fost reporter, corespondent, realizator de emisiuni și, pentru o scurtă perioadă, prezentator de știri, Bianca a decis să se îndrepte înspre online unde a pus bazele blogului despre joburi www.allaboutjobs.ro În plus, Bianca a început să își construiască o carieră în domeniul marketing în cadrul unei companii multinaționale.

Sursă foto: Pixabay