Ce flori e bine să ții în casă și în ce camere să le așezi

Este incontestabil faptul că prezența florilor în casele noastre aduce multiple  beneficii. Studiile arată că dacă le așezăm după anumite reguli, și nu haotic, efectul benefic al florilor va fi resimțit mult mai puternic.

Speciile  florilor, culorile lor și locul în care le așezăm ne influențează  sănătatea , starea de spirit și realizările profesionale. Descoperă în continuare care sunt cele mai recomandate flori și în ce parte unde este bine să le amplasezi.

Flori pentru living

Camera de zi este locul în care stăm de cele mai multe ori în momentul în care vrem să ne relaxăm sau să petrecem timp cu familia. Tocmai de aceea, florile trebuie să fie prezente în această încăpere. Toate florile au efecte pozitive, însă crizantemele, în special cele galbene, sunt foarte potrivite pentru această cameră.  Asiaticii le consideră un simbol al fericirii și al vieții fără griji, așa că prezența lor în living va aduce optimism și înșelegere în familie.

Deoarece camera de zi este locul în care ne adunăm cu cei dragi și unde ne primim musafirii, florile mai au un efect deloc de neglijat. Ele stimulează comunicarea și fac discuțiile să curgă mult mai ușor. Pentru acest lucru, se recomandă ca florile să fie așezate astfel încât să fie în raza vizuală a tuturor celor care participă la discuție.Imagine1

Flori pentru dormitor

Se spune că dacă vrei să ai noroc în dragoste sau dacă îți dorești să păstrezi armonia în viața de cuplu, este bine să ții pe noptieră sau în apropierea patului o vază cu flori de culoare roz. Poți opta pentru trandafiri sau bujori.

De asemenea, poți așeza în dormitor o orhidee de culoare roz. Orhideele sunt simbolul fertilității, fiind planta simbol al vieții de cuplu.

Flori pentru birou

Florile nu trebuie să lipsească din spațiul în care muncești. Ele te vor relaxa, te vor face să nu resimți oboseală atât de mult și îți vor crește eficiența. Dacă munca ta implică activități creative, florile de culoare mov sunt cele mai potrivite.

Florile aduc cu sine și succesul în carieră, în cultura chinezeacă spunându-se că narcisele sunt florile responsabile de realizări pe plan profesional.

Flori pentru camera copiilor

Așează flori în partea sudică a camerei copilului tău. Ele sporesc imaginația copiilor, dar și puterea de concentrare. O plantă cu flori violet așezată pe biroul copiilor, de exemplu, îi va ajuta să se concentreze mai ușor la lecții. Poți opta pentru Violeta de Parma, o plantă ușor de îngrijit ce va implica și responsabilizarea copiilor.

 Flori pentru bucătărie

Dacă urmărim principiile Feng Shui, vom vedea că bucătăria este considerată principala încăpere a casei. Se spune că mâncarea înseamnă viață, iar locul în care aceasta se pregătește este foarte important pentru orice locuință. Elementele vii cum sunt florile și plantele au o importantă influență asupra acestui spațiu. Fie că este vorba despre un ghiveci cu plante aromatice sau despre o vază cu flori, elementele vegetale sporesc energia acestui loc.

Florile în bucătărie au efect chiar și asupra sănătății. Așează o vază cu flori de culoare galbenă aproape de locul în care iei masa sau chiar pe masă deoarece galbenul stimulează digestia.

Iată, așadar, că fiecare încăpere trebuie tratată diferit atunci când vrem efecte maxime de la florile sau plantele cu care ne înfrumusețăm locuința. Pe lângă rolul estetic, dacă amplasăm florile corespunzător, ele ne vor da energie, ne vor face mai sănătoși și vor îmbunătăți relațiile cu cei din jur.

logo

Dacă nu ai timp să mergi periodic la o florărie pentru a-ți împrospăta florile de acasă sau de la birou, poți apela cu încredere la serviciile de livrare de flori la domiciliu ale  florăriilor online. Noi îți recomandăm Florăria Magnolia Buchetul comandat va ajunge la tine în doar 2-4 ore, oriunde în România.

Renata Iura

Content writer la magnolia.ro, cea mai mare florărie online din România. Dragostea pentru plante și flori a făcut-o să studieze Peisagistica, dar pasiunea pentru cuvinte  a determinat-o să renunțe la inginerie și să înceapă să scrie.  Cel mai mult îi place că, prin ceea ce face, contribuie puțin la emoția celor care primesc  un buchet de flori.
1