Ce flori să alegi pentru decorul mesei de Paște

Paștele vine cu mese îmbelșugate? Pe lângă bunătăţile culinare, mai există ceva ce nu trebuie să lipsească de pe masa de Paşte. Este vorba despre flori. Există câteva flori care au devenit de-a lungul timpului adevărate simboluri pentru sărbătoarea pascală. Iată care sunt acestea şi ce semnificaţii au ele, dacă le aşezi în casă sau le dăruieşti celor apropiaţi de Paşte:

Crinii

Dintre toate florile, crinii sunt florile care transmit cel mai puternic un mesaj religios, în special crinii albi. Simbol al purităţii, curăţeniei sufleteşti şi al speranţei, florile de crin sunt o alegere foarte bună pentru a-ţi înfrumuseţa casa într-o zi de sărbătoare şi pentru a transmite o energie bună întregii familii.

crini, lalele

Lalelele

Lalelele sunt perfecte pentru a fi aşezate pe masa de Paşte sau pentru a le oferi dacă mergi în vizită. Semnifică iubirea şi trăinicia sentimentelor, în ciuda dificultăţilor sau obstacolelor. De asemenea, lalelele sunt şi simbolul iertării.

Narcisele

De obicei, narcisele înfloresc în apropierea Paştelui, iar narcisele galbene sunt cele care transmit cel mai bine semtimentul de fericire datorită culorii lor. Galbenul este simbolul soarelui, al vieţii, al prieteniei. De aceea este recomandat ca în ziua de Paşte să ai pe masă o vază sau un aranjament floral cu narcise.

narcise

Calele

Forma calelor seamănă cu o trompetă şi se spune că îngerii cântau bucuria învierii cu ajutorul lor. Sunt simbolul tinereţii, al renaşterii, devotamentului şi al divinităţii. Într-un aranjament floral sau într-un buchet elegant, calele vor fi o alegere foarte bună pentru un cadou de Paşte.

Crizantemele

Deşi nu sunt flori specifice primăverii, crizantemele sunt simbolul loialităţii, sunt flori vesele şi simbolizează bucuria. Cele în culori calde precum galben sau portocaliu sunt o alegere inspirată pentru aranjamentul festiv pe care să îl aşezi pe masa de Paşte.

logo

Indiferent de tipul lor, florile ar trebui să fie prezente mereu în fiecare casă, cu atât mai mult într-o zi de sărbătoare. Dacă nu ai timp să ajungi într-o florărie, apelează la florăriile online. Pe magnolia.ro găsești buchete și aranjamente florale de Paște care vor spori frumusețea acestei sărbători.

By Renata Iura, Content Writer magnolia.ro

autor magnolia

Renata Iura este Content Writer la magnolia.ro, cea mai mare florărie online din România. Dragostea pentru plante și flori a făcut-o să studieze Peisagistica, dar pasiunea pentru cuvinte a determinat-o să renunțe la inginerie și să înceapă să scrie. Cel mai mult îi place că, prin ceea ce face, contribuie puțin la emoția celor care primesc un buchet de flori.

Sursă foto: pinterest.cosm