Cele mai bune moduri de a folosi solutiile de Business Intelligence

Cine nu stie sa se adapteze mediului in care traieste, moare, iar acest lucru este valabil atat in viata, cat si in business. Intr-o lume in care competitivitatea este din ce in ce mai acerba si totul este in continua schimbare, ai nevoie de o capacitate extrem de mare de a te adapta situatiilor care apar.

In mediul de afaceri, sa te adaptezi inseamna sa transformi problemele in oportunitati, generand idei noi si folosindu-te de solutiile si tehnologiile moderne existente pe piata in momentul actual.

Solutiile de Business Inteligence (BI) implica utilizarea tehnologiilor pentru a identifica si analiza date. Cu ajutorul solutiilor de BI, poti obtine o viziune corecta a afacerii tale din prezent, poti analiza date istorice, poti previziona trenduri si poti lua decizii in functie de informatiile obtinute.

In actualul climat de afaceri bazat pe date, cei care nu folosesc inca BI vor risca sa piarda oportunitati valoroase, pe cand cei care le folosesc deja vor beneficia de venituri in crestere. Concret, iata cum poti folosi instrumentele de BI pentru a-ti maximiza veniturile:

Cele mai bune moduri de a folosi serviciile de Business Intelligence

Instrumentele de BI te ajuta sa vezi exact ce functioneaza si ce nu in afacerea ta, iar pe baza acestor informatii poti lua decizii si intreprinde masuri care sa-ti eficientizeze activitatea si sa-ti creasca veniturile. Iata concret, cum te pot ajuta solutiile de BI:

1. Cu ajutorul indicatorilor de performanta poti sa-ti cuantifici rezultatele activitatii

Stabilind indicatori de performanta pentru intreaga activitate, vei putea monitoriza si cuantifica rezultatele obtinute. In urma monitorizarii vei putea identifica procesele si operatiunile care trebuie eficientizate, iar acest lucru va duce la cresterea productivitatii si la rezultate financiare mai bune.

2. Rapoartele de vanzari te vor ajuta sa-ti dezvolti strategii eficiente de vanzare

Diversele rapoarte pe care le poti obtine cu ajutorul instrumentelor de BI iti pot oferi informatii pretioase despre vanzari. Ele iti arata ce produse se vand mai bine, in ce zona a tarii ai cele mai multe vanzari, ce agenti obtin cele mai bune rezultate si multe altele. Apoi, pe baza acestor rapoarte, poti stabili masuri concrete si directii de imbunatatire pentru a-ti creste volumul vanzarilor.

 3. Cu datele oferite de BI poti identifica arii in care sa reduci costurile

Softurile inteligente de business iti permit sa identifici repede zonele in care ai putea sa economisesti bani. De exemplu, este posibil sa ai un exces in inventarul tau, ceea ce se inseamna ca ai costuri suplimentare cu achizitia stocurilor si intretinerea acestora. Dupa ce ai aflat unde iti poti creste productivitatea si cum iti poti reduce costurile, poti lua masurile necesare pentru a-ti creste economiile. Mai multe economii vor insemna mai mult profit.

4. Informatiile despre partenerii de afaceri te ajuta sa evaluezi riscurile implicate si sa iei decizii informate

Software-urile de BI te pot ajuta sa-ti cunosti mai bine partenerii de afaceri. Nimeni nu doreste sa stabileasca parteneriate cu firme care nu-si respecta obligatiile contractuale sau care nu-si platesc facturile. Aplicatiile de BI care iti ofera informatii despre situatia financiara si judiciara a partenerului tau de afaceri te pot ajuta sa evaluezi riscurile unei astfel de colaborari si sa iei decizii informate, in consecinta de cauza.

Articolul integral aici.