Celebrul Set „Femeile din NASA” va fi lansat de Lego în luna noiembrie

Lego a anunțat miercuri că va lansa setul „Femeile din NASA”. Prețul propus pentru acesta este de 25 de dolari și se va vinde începând cu 1 noiembrie. „Femeile din NASA” prezintă patru mini-figurine, care înfățișează femei, pionieri ai agenției spațiale: astronauții Sally Ride și Mae Jemison, astronomul Nancy Grace Roman și omul de știință Margaret Hamilton.

nasa6

Fiecare figurină va veni, de asemenea, cu un fundal legat de activitatea sa la NASA, inclusiv nava spațială Challenger și telescopul spațial Hubble. Maia Weinstock, redactor-adjunct la MIT News, a prezentat ideea, în luna iulie a anului trecut, comunității Lego’s Ideas, unde membrii săi creează și votează noi proiecte.

Dacă cei de la Lego aleg o idee de pe site, cei care trimit o ofertă primesc o reducere de 1% a veniturilor din vânzări și de licențiere. Depunerea lui Weinstock a primit mai mult de 10.000 de voturi, declanșând o revizuire automată de către personalul companiei Lego, care a decis să o producă și să o vândă, fiecare set venind cu peste 230 de piese.

nasa1

Astronautul, fizicianul și antreprenorul Sally Ride va fi înfățișată într-un costum de antrenament din 1980. Mae Jemison, astronaut, medic și inginer, poartă un costum de zbor, pentru navetă spațială, din 1990. Ambii astronauți vor avea o mini-navetă spațială care să stea în picioare.

Astronomul și profesorul Nancy Grace Roman, care acum are vârsta de 92 de ani, este propus cu înfățișarea sa din anul 1959. Roman este adesea numită „Mama lui Hubble”, datorită efortului depus pentru îndeplinirea misiunii telescopului spațial.

nasa7

În cele din urmă, setul va include o Margaret Hamilton din 1960, un cunoscut om de știință și antreprenor. Hamilton, care are acum 81 de ani, a contribuit la dezvoltarea software-ului de zbor pentru misiunilor Apollo pe Lună.

După ce Lego a produs primele truse, Margaret Hamilton a avut ocazia să arunce a privire asupra figurinelor din plastic, întâlnind-o pe Maia Weinstock, dar și pe designerul Lego, care a ajutat la lansarea kit-ului. Așa cum s-a declarat pentru Gizmodo, din trusă  lipsește o figurină: Katherine Johnson.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Johnson, matematician de la NASA, este o femeie cu o poveste remarcabilă, datorită contribuției sale în cadrul programele Mercury și Apollo. Un reprezentant al companiei Lego a declarat pentru Gizmodo:

„Pentru ca noi să mergem mai departe cu un partener trebuie să obținem aprobarea de la toți oamenii-cheie, ceea ce nu a fost posibil în acest caz.”

By Diana Arieșan – editor contribuitor The Woman

Processed with MOLDIV

Diana, profesor pentru învățământul preșcolar, cu o experiență de 12 ani în domeniu, este autorul cărții „ Abis în dealul sihastru”, lansată în anul 2013 (Editura Grinta, Cluj-Napoca). În anul 2015 a devenit membru al Cenaclului UBB, proiect realizat în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Cluj. Absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației și a Școlii Populare de Arte „ Tudor Jarda”, din Cluj-Napoca, secția retorică, Diana are preocupări pentru artă, sub toate formele sale. În perioada 2012-2014 a fost membru al trupei de teatru „ Pavlov 25”, iar în prezent își consolidează abilitățile de retor în cadrul diferitelor evenimente culturale.

Surse foto: fastcompany.com, fortune.com, qeprize.org, metro.co.uk, dailyhive.com. Sursă articol: weforum.org