Cofetăria Dana – Etalon în piața românească a dulciurilor

Cofetăria Dana a  devenit un etalon în piața românească a industriei dulciurilor, oferind clienților timp de 26 de ani  zâmbete și povești, ambalate în nuanțe și culori efervescente.

Dana Nicoară conduce o afacere de familie prosperă, iar în interviul pentru Revista The Woman, ne dezvăluie care sunt marile provocări ale acestui business.

V-ați început activitatea în Turda și mai apoi ați continuat cu încă două puncte de distribuție: Câmpia Turzii și Cluj-Napoca. Cum plănuiți să vă extindeți?

Lumea e într-o continuă transformare care bineînțeles că nu a ocolit nici domeniul nostru. Asta a presupus să ne reinventăm oarecum și să dedicăm foarte mult timp specializării echipei și creației de noi prăjituri, forme și stiluri de decorare. Așa am reușit să ne fidelizăm clienții și să creștem cota noastră de piață, brandul Cofetăria Dana devenind tot mai cunoscut și mai popular. Deocamdată ne consolidăm poziția pe piață și lucrăm la un plan îndrăzneț de dezvoltare în Cluj. Ne dorim să extindem lanțul de retail și să aducem dulciurile zilnice mai aproape de clienții noștri.

LBF_8646

Grație creativității și a perseverenței cu care tratați acest business, clienții care pășesc în cofetăriile Dana au parte de un adevărat spectacol de gusturi și culoare. Care sunt cele mai apreciate produse, în toate cele 3 locații?

Da, putem spune că ultimii ani au propulsat Cofetăria Dana ca fiind un etalon în piață, pentru creația de dulciuri tot mai sofisticate și mai elaborate. Fie că vorbim despre evenimente personale din viața clienților noștri (nunți, botezuri, zile de naștere) sau despre evenimente de companie, dulciurile au început să se încadreze în tematici tot mai diverse: fantezii culinare, creație de personaje sau transpunere a identității de corporație în prăjituri „corporatiste”.

Și totuși, poate pentru că suntem oameni și întotdeauna aproape de gusturile copilăriei, în continuare, cele mai apreciate sunt prăjiturile de casă, cremeșul și eclerul. Recent am creat o rețetă proprie, tortul Angel’s Cake, care a detronat rapid celelalte rețete și a devenit preferatul clienților noștri. Dacă o să îl testați o să vă dați seama repede de ce.

Care este desertul preferat al copilăriei?

Mama îmi pregătea mereu tort de zahăr ars și pentru mine, acesta e gustul copilăriei. De fiecare dată când îl pregătesc și se umple casa cu mirosul plăcut de zahăr ars, simt că mă reconectez cu ea, femeia de la care am învățat multe și care continuă să îmi fie înger păzitor.

www.cofetariadana.ro

Foto: Laura Bâlc

Continuarea interviului, doar în numărul 2 al Revistei The Woman, care va fi lansată în 31 august, la Cluj-Napoca.