Cum să gestionezi eficient bugetul familiei. Tips&tricks

Partea de financiar a familiei este întotdeauna motiv de responsabilitate. Muncim pentru a avea bani cu care să ducem la îndeplinire tot ceea ce e nevoie pentru a avea o viață cât de cât confortabilă.

bank-employees-are-counting-banknotes-received-or-paid-to-customers_1423-374

Cu puțină organizare vei vedea că poți trece ușor de la îngrijorările că banii nu îți ajung la relaxare și siguranță financiară. În primul rând trebuie să îți treci cheltuielile majore pe o listă. Da, sunt demodat și învechit, dar asta te pune față în față cu problemele tale. Scrie toate cheltuielile lunare pe care știi că trebuie să le plătești (facturi, combustibil, rate etc) și fă un total.

boy-with-a-megaphone-in-a-shopping-cart_1154-37

Ar fi bine ca fiecare cheltuială să fie aliniată în funcție de importanța ei în raport cu celelalte. Gândește-te mereu la ce cheltuieli poți renunța, ce nu este neapărat necesar în ecuație. Apoi fă un total și vezi cu ce sumă rămâi pentru cheltuieli secundare. Astfel vei putea economisi mai mulți bani.

Mâncarea este o cheltuială zilnică, iar ea trebuie la rândul ei plănuită. Pentru ca banii să îți ajungă fără griji, un pont de care te poți folosi este să plănuiești meniuri pentru fiecare zi. Astfel vei putea anticipa mai bine de câți bani ai nevoie și îți vei asigura și diversitatea ca fiecare masă să fie una plăcută.

young-woman-shopping-in-the-city_23-2147645034

Dincolo de cheltuielile de trai, este normal să îți dorești să faci și anumite investiții. Așadar, daca vrei să îți cumperi ceva pentru casă, sau ceva de îmbrăcat, o opțiune foarte bună este să te bazezi pe reduceri. Atât centrele comerciale mari, cât și magazinele din oraș organizează periodic sesiuni de reduceri în care dacă aloci puțin timp poți reuși să găsești obiecte și haine la prețuri accesibile și care sunt și la modă, exact așa cum îți dorești.

hands-working-with-office-items_1921-176

Este foarte important să te obișnuiești să păstrezi fiecare cheltuială sub control. Nu este bine să faci plăți neînțelepte, fără să gândești măcar pentru câteva minute cee ace urmează să faci. Suntem tentați de multe ori să facem cumpărături inutile. La acest aspect te poate ajuta negreșit un calculator de cheltuire a banilor. Există foarte multe aplicații care sunt interactive și ușor de folosit. Una dintre ele se numește Moneytracking și așa cum îi spune și numele va ține pentru tine evidența.

By Loredana Bertișan – Editor Contribuitor The Woman

2

Loredana este de profesie jurnalist, cu experiență de peste cinci ani în domeniu. A lucrat pentru mai multe publicații locale și naționale și a urmat mai multe stagii de formare în domeniu atât în țară, cât și în străinătate. Este absolventă a Departamentului de Jurnalism din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. Pe parcursul studiilor a descoperit că are o pasiune pentru partea de social și voluntariat, așadar a creat comunitatea Art4Education prin care se ocupă de campanii caritabile pentru copiii din satele României.

 Sursă foto: www.freepik.com