Dăruim sau nu flori bărbaților?

Asociate de multe ori cu feminitatea, florile au fost pentru mult timp un cadou oferit exclusiv doamnelor și domnișoarelor. Acum câțiva ani nici nu se punea problema să dăruiești flori unui domn. Este însă greșit să oferi flori bărbaților? Țări precum Belgia, Franța sau Statele Unite ar răspunde că nu și, din fericire, și din țara noastră încep să dispară unele preconcepții legate de acest subiect.

Motivele pentru care ar trebui să oferi un buchet de flori sau un aranjament floral unui bărbat sunt exact aceleași pentru care le oferi și femeilor. Florile sunt un mod prin care transmiți cuiva iubirea, aprecierea, respectul tău, prin care mulțumești sau prin care feliciți pe cineva.

imagine in articol

Ce flori să alegi pentru bărbați?

Chiar dacă florile pot fi dăruite oricui, ține, totuși, cont de câteva aspecte atunci când alegi buchetele pentru bărbați.

În ceea ce privește culoarea florilor, optează pentru culori tari și evită-le pe cele pastel. Bărbații apreciază mai mult buchetele sau aranjamentele florale în care predomină una sau două culori, așa că nu alege buchete prea colorate. Mergi cu încredere pe culori precum roșu, verde, portocaliu sau violet.

Alege flori cu un puternic impact vizual. Exoticele Strelitzia, Protea, Leucospermun și Banksia sunt doar câteva dintre florile perfecte pentru buchetele masculine. Calele, Anthurium sau Eryngium sunt și ele foarte potrivite pentru astfel de buchete.

Poți adăuga buchetului o sticlă cu băutură sau poți alege un aranajment floral care conține deja o băutură fină.

Când vrei ca florile pe care le dăruiești să transmită ele însele un mesaj, trebuie să știi că poți oferi trandafiri galbeni sau crizanteme în semn de prietenie, trandafiri roșii pentru bărbatul iubit, crini peruvieni pentru a-ți arăta devotamentul.

Dacă nu cunoști suficient de bine bărbatul căruia vrei să-i faci un cadou sau crezi că florile chiar nu i se potrivesc, poți opta pentru o plantă în ghiveci. Sunt mai mulți bărbați decât ai crede care adoră să îngrijească plantele și să fie înconjurați de ele. O orhidee Phalaenopsis, un bonsai sau un cactus vor fi un cadou bine primit de către domni.

Cu ce ocazii dăruiești flori bărbaților

Ziua de naștere sau onomastica sunt ocaziile cele mai frecvente cu care se oferă flori. Dăruiește-le, așadar, buchete sau aranjamente masculine bărbaților din viața ta cu aceste ocazii.

Dacă sărbătoritul este departe de tine, apelează la o florărie online Te va ajuta să trimiți flori la domiciliu sau chiar la locul lui de muncă în doar câteva ore.

Spune „Mulțumesc!” cu ajutorul florilor. Indiferent dacă vrei să mulțumești cuiva foarte apropiat pentru faptul că e mereu lângă tine sau dacă vrei să faci asta pentru cineva care te-a ajutat într-un moment dificil, florile pot transmite gândul tău în cel mai frumos mod.

O avansare la locul de muncă sau o reușită în carieră poate fi un bun motiv să vrei să transmiți felicitări cuiva drag sau unui coleg. Un aranjament floral ce conține fire de bambus ar putea fi alegerea ideală, fiind modul în care îi urezi noroc.

Spune cuiva drag „Îți doresc să te faci bine!” cu ajutorul florilor. Trimite flori la spital sau acasă cuiva aflat în suferință și înveselește-i ziua. Alege flori în culori calde, dar lipsite de parfum. Cu siguranță vei aduce un plus de speranță și un zâmbet.

logo

Doamnelor, țineți minte: nu este nimic greșit să oferi flori unui bărbat. Este un gest elegant prin care fiecare dintre noi poate fi alături de iubit, soț, tată, un coleg de muncă sau un prieten.