De ce florile și plantele nu trebuie să lipsească din biroul tău

Productivi și fericiți. Așa spun experții în business că ar trebui să fie angajații companiilor, pentru ca acestea să fie de succes. Dar cum faci să ajungi productiv și fericit la locul de muncă? Una dintre cele mai simple metode pare să fie decorarea spațiului în care lucrezi cu flori și cu plante.

imagine2

Cum te ajută plantele și florile?

Se spune că nimic nu ne binedispune mai mult decât un buchet cu flori proaspete. În acelaşi timp, s-a dovedit că florile și plantele ajută la reducerea stresului, a oboselii și nervozității, influențând pozitiv productivitatea.

Un studiu condus de Dr. R. Ulrich de la Texas A&M University arată că plantele și florile ne fac mai productivi. S-au observat îmbunătăţiri în ceea ce priveşte găsirea de soluţii, creşterea capacităţii creative şi generarea de idei. Bărbații au avut cu 15% mai multe idei, iar femeile au devenit mai creative şi au găsit mai multe soluţii inovative.

imagine3

Alte studii au arătat că plantele ameliorează durerile de cap, tusea, senzația de gât uscat și reglează tensiunea arterială. S-a observant chiar că prezența plantelor în birouri a dus la scăderea numărului de concedii medicale. Plantele cu frunze bogate au și un alt rol. Ele reduc praful din încăperi cu până la 20% și ajută la descompunerea mai multor substanțe toxice din aer.

Ce flori să alegi?

Să îți facă plăcere să le privești și să fie mereu proaspete. Acestea sunt primele lucruri care contează.

Alege flori roșii dacă simți că îți lipsește energia sau ai probleme cu sistemul imunitar!

Dacă lucrezi în domeniul comunicării, un buchet cu frezii sau lalele galbene te va ajuta. Galbenul și portocaliul sunt culori vesele și favorizează comunicarea eficientă.

Agitată sau stresată? O vază cu flori albastre te va ajuta să te calmezi. Dacă vrei să ții cont de tendințele acestui an, dar și să devii mai creativă, optează pentru florile violet!

logo

În ceea ce privește plantele, alege-le pe cele care au efecte în îmbunătățireacalității aerului. Arborele de Jad, palmierul Areca, filodendronul, Zamioculcas, planta păianjen, dracena sau crinul păcii sunt doar câteva dintre cele mai indicate. Nu uita de cactuși! Aceștia absorb radiațiile emise de aparatele electronice.

Dacă vrei să începi decorarea ca să ai cât mai repede un birou „verde”, la Florăriile Magnolia găsești cele mai variate plante și flori. În plus, poți comanda florile online, pe  www.magnolia.ro, și îți vor fi livrate direct la birou.

Articol preluat din ediția a III-a a Revistei The Woman, Martie 2018.

01. CoverStory - Coperta proba

 By Renata Iura, Content Writer magnolia.ro

autor magnolia

Renata Iura este Content Writer la magnolia.ro, cea mai mare florărie online din România. Dragostea pentru plante și flori a făcut-o să studieze Peisagistica, dar pasiunea pentru cuvinte a determinat-o să renunțe la inginerie și să înceapă să scrie. Cel mai mult îi place că, prin ceea ce face, contribuie puțin la emoția celor care primesc un buchet de flori.

Sursă foto: ShutterStock, Magnolia.ro