“Descoperă-te: TU și Lumea. Cu gândul la final.” Alexandra Hustiu Bibire

Articolul de astăzi o să îl incep puțin diferit față de multele care vor urma căci aș vrea să fac referire la aspecte de care deocamdată  puțini vorbim, dar care, în opinia mea, sunt foarte importante pentru vremurile pe care le trăim și asta pentru că mulți dintre noi ne căutăm Calea

 

         Unii dintre noi încep să își pună întrebări. Și tot aceștia simt că, odată cu pandemia aceasta, ceva în interiorul lor s-a schimbat. Și e ceva într-atât de puternic încât, chiar dacă nu știu să îl definească, știu în sinea lor că urmează schimbarea și în exterior. Acțiunea. Trezirea.

 

Dacă rezonezi cu această stare de fapt, ce urmează să citești s-ar putea să devină eliberator. Dacă nu, e posibil să nu înțelegi nimic și e ok așa. Încă nu ești pregătit(ă) să o faci. Fiecare o face în ritmul său.

 

        Lumea se schimbă. Umanitatea, la nivel general, trece la următorul ei nivel de evoluție, de conștiință. Intrăm, deși tranziția va dura ceva timp până când cei mulți vor integra informația, și vor veni din urma celor puțini care au preluat deja cârma acestei schimbări,  într-o nouă eră a umanității – cea în care Împreună va deveni mai important decât Eu. 

 

        Cel mai probabil acest lucru se întâmplă datorită practicilor intense și a cunoașterii pe care unii swami (yoghini) din ashram-urile indiene le–au adus din lumea orientală în cea occidentală în ultima sută de ani sau a multor profesori spirituali ca Alan Wats, Deepak Chopra sau  Eckhart Tolle care au propagat în masă multă informație utilă pentru trezirea maselor. N-aș vrea să uit de marii maeștri spirituali ai secolului XX , începând de la Vivekananda la Krishnamurti sau chiar Mahatma Ghandi, eliberatorul Indiei. Aceștia, și mulți alții care poate nu-mi vin în minte acum, au contribuit la ridicarea conștiinței umane la nivel global. Mai mult, am observat din ce în ce mai mulți oameni care-și îndreaptă atenția spre lumea orientală de unde vin complet schimbați și cu dorința de a contribui la binele comun.

        Ce se întâmplă acum nu e decât conștientizarea situației în care este umanitatea, dar și întreaga planetă împreună cu toate celelalte  vietăți de pe Pământ, situație din care, ca în toate momentele din viață, dacă nu alegem corect, și la timp, ne îndreptăm spre autodistrugere.  

Și asta pentru că  societatea, așa cum a fost recreată acum câteva mii de ani, nu se mai poate susține așa. Și când spun recreată mă refer la sistemul castelor creat inițial de legiuitorul universal Manu. Conform acestuia, includerea într-una din cele 4 caste nu depindea de nașterea sa, ci de capacitățile naturale ale omului pe care acesta alegea să le cultive în vederea atingerii unui scop anumit în viață. 

      Acest scop putea să fie:

kama, dorința, activitatea senzorială. În acest stadiu există un anumit nivel de ignoranță.

artha, câștigul și realizările obținute prin controlul dorinței, stadiu definit de un amestec de acțiune și ignoranță,

dharma, autodisciplina, asumarea responsabilității vieții și dreapta acțiune, stadiu reprezentat de acțiune și iluminare,

moksha, adică eliberarea și viața spirituală reprezentată în totalitate de iluminare.

      Acest sistem al castelor, creat cu scopul de a preveni regresul rasei umane dar și o conservare a purității și vitalității acesteia, are scopul de a identifica, de altfel, și 4 categorii  de clasă socială:

– cei care au ca scop dorința, adică kama, sunt și cei care vor servi societății prin muncă fizică,

– cei care au ca scop artha, adică câștigul personal și realizările, vor îndeplini activități cu caracter mental, meșteșuguri, agricultură, comerț, afaceri și altele legate de viața de zi cu zi,

– cei care au ca scop dharma sunt cei care devin conducători pe linie administrativă, executivă sau în apărare, cunoscută și sub numele de clasa războinicilor,

– iar cei care au ca scop moksha, adică eliberarea, sunt naturile contemplative, inspirate și inspiratoare din punct de vedere spiritual, majoritatea dintre ei fiind găsiți în mănăstiri sau ashram-uri,  dar și în lumea reală.

 

         Marea problemă, ca și regres al evoluției umane pe care, de altfel o putem constata tot în ultima sută de ani, mai ales prin prisma războaielor care s-au purtat, fie ele mondiale sau ,,reci,,, a apărut în momentul în care, în sistemul castelor a apărut sistemul ereditar dar și switch-ul de putere al celor care au ca scop câștigul personal într-o treaptă de evoluție pe care nu o au obținut-o de fapt și anume iluminarea și dreapta acțiune. Mai mult, tot în această perioadă, mai ales în ultimii 50 de ani, au apărut din ce în ce mai mulți oameni care au evoluat și au început să își ceară drepturile într-atât de mult încât acest sistem al castelor își va relua locul în societate.

   N-o să intru în zona aceasta de spiritualitate căci nu acesta este scopul acestui articol, în schimb o să continui să îți povestesc despre aceste 4 nivele făcând transferul către cele 4 nivele de conștiință de la care pleacă adevărata autocunoaștere, nu doar pentru că despre asta vom vorbi în articolul următor ci și pentru că, dacă vrei să vezi și să îți urmezi Calea, dacă vrei să evoluezi, trebuie să știi unde ești și unde vrei să ajungi sau ceea ce eu numesc Călătoria de la A avea la A deveni, pornind astfel cu gândul la final.

 nivele de constiinta

            La primul nivel de conștiință ești conștient(ă)de tine la nivel fizic. Este nivelul la care te consideri o victimă și trăiești într-o continuă stagnare, lumea fiind cea care te influențează pe tine.  Este nivelul la care trăiesc foarte mulți oameni, o proporție destul de mare. Din fericire, din această proporție mare însă, unii încep să simtă și să-și dorească schimbarea. Unul/una dintre ei s-ar putea să fii chiar TU.  Practic, nu doar treci la acțiune dar te și trezești. La acest al doilea nivel de conștiință în care intri, nu doar că începi să te conștientizezi mental, ci începi să înțelegi că ai un suflet și o minte care sunt două entități separate. La acest nivel de conștiință vizualizarea creativă, afirmațiile, Dream board-urile sau meditația încep să aibă rol evolutiv dar și de vindecare în lumea pe care acum, TU o alegi.

   Pe  măsură ce practici meditația, vizualizarea creativă, yoga sau alte forme de transformare, are loc autocunoașterea pentru că descoperi o lume în interiorul tău: emoțiile tale dar și sufletul și arhitectura acestuia cu cele 7 chakre și cele 3 canale pe care le cureți și prin care energia vitală va curge liber. Aceasta e lumea celor care se cunosc cu adevărat, e lumea oamenilor care sunt foarte centrați pe ei, liberi și vindecați. E lumea oamenilor care au obținut Iluminarea, adică vad realitatea așa cum este. Și Adevărul.

   La acest nivel de conștiință primești în dar intuiția cu ajutorul căreia Universul prinde glas iar tu începi să îți împlinești misiunea pe acest Pământ. 

         Următorul nivel de conștiință este nivelul oamenilor foarte evoluați din punct de vedere spiritual, este nivelul oamenilor care influențează lumea în bine. A SuperEroilor. Este nivelul oamenilor care contribuie la progresul rasei umane dar și a planetei în general, e nivelul oamenilor care s-au născut cu misiuni speciale pe acest Pământ. Printre ei se regăsesc cei care i-am menționat mai sus dar există și unii, la același nivel de conștiință, care îmbunătățesc lumea în anonimat.

    La unul din aceste 4 niveluri ești și tu. Cu cât te conștientizezi mai mult și vezi lucrurile mai clar, cu cât te cunoști mai bine, cu atât cei din jurul tău se vor simți atrași de tine.  Inspiri încredere, oamenii se simt in siguranță. În acest punct devii și un brand personal căci există o unitate între cine ești și cine vrei să pari. Nu mai faci efortul să manipulezi percepții, să te împopoțonezi cu realizări  ca să fii cineva pentru că ești deja.. De fapt ai devenit Tu, autentic(ă) și unic(ă), așa cum este fiecare dintre noi după ce dăm jos tot ceea ce am învățat despre lume și rămânem cu esența noastră.

      În speranța că acum îți vezi cu claritate Calea, și punctul următor în care vrei să ajungi, îți recomand să vizualizezi și mai bine punctul în care ești în piramida doctorului Hawkins conform căreia, datorită faptului că la nivelul 1 ne situăm înafara zonei de conștiință mentală, există 3 nivele de conștiință – deși reprezentate grafic sunt tot 4. Aici nu doar că vei regăsi emoția/trăirea cu care operezi zilnic și nivelul de conștiință la care ești, ci și lumea în care trăiești: cea care te influențează pe tine, cea pe care o alegi, cea din interiorul tău sau cea pe care o influențezi.

 piramida constiintei

Până data viitoare, te las cu un gând:

“Dacă crezi că poți sau crezi că nu poți, ai dreptate în ambele cazuri”

(Henry Ford)

 

Pace și Iubire,

Alexandra

 

Informația din acest articol o poți găsi și în booklet-ul “Brandul tău personal ești Tu

Despre Alexandra 

Millenial autentic, Alexandra s-a născut si a crescut în orașul lui Bacovia. Mai mult, a terminat studiile postuniversitare cu specializarea Marketing și Management la Universitatea George Bacovia din Bacău.

Își asumă salturi în carierea profesională, trecând de la specialist de marketing local la director de marketing național, moment care o inspiră să devină strateg de marketing și personal branding în propria agenție, Brand& Build.

Trecută prin procesul de Autocunoaștere, Alexandra pune familia pe primul loc. Și imediat după, omenia. De aici și titulatura de OM de marketing cu care se prezintă pe rețelele de socializare sau față în față.