Despre importanța persuasiunii în afaceri

Ai întâmpinat vreodată probleme atunci când ai încercat să convingi pe cineva în legătură cu un aspect în care ai crezut cu adevărat? Foarte multe persoane s-au confruntat cu această problemă, în special în domeniul business-ului. Stăpânirea artei persuasiunii poate garanta succesul într-un anumit domeniu, dar și aprecierea angajaților.

54ebb41b46071_-_woman-talking-to-friend-xl

Dar ce este persuasiunea? Discursul persuasiv este discursul formulat și adresat cu un anumit scop. În general, speaker-ul se adresează publicului pentru a se asigura ca audiența acceptă punctul său de vedere.

În ceea ce priveste persuasiunea în afaceri, tehnicile sunt multiple și deosebit de importante în atragerea succesului. În primul rând, este foarte important să găsim o modalitate de a returna orice favoare, indiferent de unde vine ea. Psihologii au demonstrat că această relație de reciprocitate este cea mai utilă în arta persuasiunii, mai ales atunci când vorbim de relația angajator-anagajat. Așadar, atunci când șeful sau un coleg aplează la ajutorul tău, fă tot posibilul să îi ajuți, pentru că este foarte probabil să îți returneze favoarea în viitor.

Pet-Industry-Business-Experts

De asemenea, identificarea puntelor slabe într-o activitate sau business este un prim pas important în rezolvarea lor. În general, oamenii tind să nu creadă într-o idee dacă aceasta pare prea perfectă, așa că cel mai eficient mod de a fi persuasiv este să ne recunoaștem punctele slabe. De aceea, data viitoare când încerci să convingi un antreprenor că esti persoana cea mai potrivită pentru un job, începe prin a-ți evidenția experiența limitată în domeniu, apoi explică relevanța și avantajele experienței tale, care te vor plasa cu siguranță deasupra altor candidați.

wkwnqHSR03DGYJ5b3LR653kes5yE2Br8B0LnubnjJ88=

În ultimul rând, este demonstrat faptul că oamenii respectă și apreciază mai mult persoanele cu care se consideră egale. Cea mai cunoscută metodă de persuasiune în acest sens este ceea ce psihologii numesc tehnica oglindirii. Astfel, prin copierea limbajului corporal, a tonului sau a intereselor persoanei cu care discuți, vei crește șansele ca persoana respectivă să îți accepte și aprecieze propunerile.

by Ștefana Palade – Editor The Woman

Sursă articol: addicted2success.com

Surse foto: pixabay.com