Despre provocări, evoluție și tendințe în make-up cu Gabriela Popescu

Gabriela Popescu este femeie antreprenor, fiind make-up artist, blogger și trainer, iar de curând mămică, mai mult de atât, este implicată constant în comunitatea The Woman fiind și blogger oficial al Conferinței de Leadership Feminin. Absolventă a Facultății de Artă și Design, Gabriela face din make-up o adevărată artă, anii de experiență ajutând-o să ofere sfaturi potrivite clientelor, dar mai ales cursantelor sale.

4

Cum ai pornit în această călătorie a make-up-ului? Care a fost momentul în care ți-ai descoperit pasiunea pentru arta machiajului?

Se întâmpla acum mai bine de 20 de ani, pe la 12-13 ani când în fiecare duminică o machiam pe mama (fără să meargă undeva) , cu ceva produse aduse dinafară, apoi a urmat perioada liceului, cu banchete și majorate. La mine acasă era locul unde ne întâlneam noi fetele și ne făceam frumoase. Anii au trecut și în 2006, în Cluj am început o colaborare serioasă cu un studio foto. Ei bine, atunci a fost momentul când m-am îndrăgostit de acest domeniu.

Care au fost provocările cu care te-ai confruntat la început?

Au fost multe provocări, dar acum îmi amintesc de două. Una ar fi că acum mai bine de 12 ani nu aveam posibilitatea din punct de vedere finainciar să fac un curs de specialitate în Cluj, pentru că toate erau la București și țineau mai multe luni. Îmi era imposibil să plec de la facultate și din păcate nici nu beneficiam de bugetul necesar. O altă provocare a fost când nu găseam produse de machiaj cu care îmi doream să lucrez, brandurile erau mai mult în magazinele din București, sau pe site-urile dinafara țării și prețul lor era mult mai mare decât ce găseam eu în magazinele fizice din Cluj. Au fost chiar provocări interesante să încerci să-ți faci de la zero o pereche de gene false colorate, sau să îți faci singură un eyeliner colorat.

Care este primul sfat pe care îl oferi clientelor tale și ar trebui să îl cunoască orice femeie atunci când vine vorba despre un machiaj?

Sunt foarte multe sfaturi pe care le împărtășesc cu clientele mele sau cursantele mele. Machiajul ne face pe noi doamnele să ne simțim mai bine. E important să alegi un make-up artist cu care să ai o chimie, fie că este vorba de un machiaj făcut pentru un majorat, pentru o nașă sau pentru o mireasă. Tu ca și client trebuie să fii deschis și să lași să ți se ofere cele mai bune sfaturi și machiajul pe care îl vei purta va fi ceea ce ți-ai imaginat. Să ai încredere în omul din fața ta este foarte important. Eu sunt foarte comunicativă și de fiecare dată încerc să vin cu cele mai bune propuneri pentru clientă, dar și pentru cursantele mele.

2

Care este motivul pentru care te-ai decis să îți extinzi activitatea și pe partea de blogging?

Blogul îl am din 2007, a suferit multe modificări, de la content până la imagine. La început era doar o platformă unde îmi expuneam on-line bijuteriile pe care le făceam la vremea aceea și scriam despre evenimentele din Cluj. Acum este o carte deschisă despre viața mea. O zonă unde împărtășesc momentele frumoase din viața mea cu cei care mi-l citesc.
Am articole despre machiajele pe care le realizez, am articole despre evenimentele pe care le fac și la care particip și cred că 2018 este anul când on-line-ul este pe primul loc.

Poți să ne povestești puțin despre tendințele în machiaj pentru anul 2018?

Ca în fiecare an, eu sunt de părere că tentindele sunt făcute ca să luăm de la ele exact ceea ce ni se potrivește. În 2018 este important să lași “meseriașul„ să-și facă treabă, dar ca să îți răspund la întrebare, anul 2018 vine cu un machiaj minimalist, se pune accent pe piele foarte mult (îngrijirea ei și apoi produsele de machiaj) sprâncenele pensate într-un mod cât mai natural, buze colorate în nuanțe rose și pe pleoape putem opta pentru culoarea anului “Ultra Violet“.

Care consideri că sunt produsele must-have care nu ar trebui să lipsească din trusa de machiaj a unei femei?

Un produs adecvat tipului tău de ten de demachiere, un fond de ten cu acoperire medie, un produs pentru stilizat sprâncenele și un ruj roșu.

3

Cum este noua etapă din viața ta, cea de mamă?

Este un moment unic. Este greu, dar în același timp frumos și sunt sigură că doar memele știu despre ceea ce vorbesc.

Ai un mesaj pe care îți dorești să îl transmiți comunității The Woman?

Îmi doresc să transmit tututor femeilor că se poate să fii și mama și antreprenor. Nu e ușor, poate e de 100 de ori mai greu, dar nu e imposibil.

Sursă foto: Arhiva personala

Nora Călbază, Ioana Chelmuș