Ellie Goulding va performa astăzi pe Main Stage, la UNTOLD

Cariera cântăreței și compozitoarei britanice Ellie Goulding a început odată cu întâlnirea producătorilor muzicali Starsmith și Frankmusik, mai târziu fiind descoperită de Jamie Lillywhite, care i-a devenit manager. Anul 2010 îi aduce lui Ellie un eveniment important în carieră, câștigarea Premiului „Critics’ Choice”, în cadrul Brit Awards.

ellie 5

Albumul său de debut, din același an, „Lights”, s-a vândut în peste 850.000 de exemplare în Marea Britanie, iar coverul piesei lui Elton John, „Your Song”, a ajuns pe locul doi, în 2010, piesă interpretată de cântăreață la recepția nunții prințului William și a lui Kate Middleton, de la Palatul Buckingham, din anul 2011.

Cel de-al doilea album, „Halcyon”, a fost lansat în octombrie 2012, doi ani mai târziu, Ellie fiind recompensată, la Brit Awards, cu Premiul „Best British Female Solo Artist”. „Delirium”, cel de-al treilea album, lansat de cântăreață în anul 2015, îi aduce prima nominalizare la Premiul Grammy, pentru single-ul „Love Me Like You Do”. La sfârșitul anului 2016, videoclipul piesei „Burn”, care a devenit single-ul numărul 1 în Marea Britanie, ajunge la un miliard de vizualizări pe YouTube. 

ellie 4

Pe lângă activitatea sa profesională, Ellie Goulding se implică în nenumărate acțiuni caritabile. În 2011, a organizat evenimentul caritabil „She Runs LA”, cu scopul de a favoriza accesul la sport a copiilor mai puțin privilegiați din Los Angeles. Un an mai târziu, cântăreața colaborează cu Pandora Radio, oferind donații din vânzări organizației caritabile „ Free the Children”.

În 2013, performează la concertul evenimentul global Gucci, din Londra, a cărui campanie, ,,Chime for Change”, își propune să sensibilizeze femeile cu privire la educație, sănătate și justiție. Mai târziu, aceasta se alătură grupului caritabil „Band Aid 30”, înregistrând cea mai recentă versiune a piesei „Do they know it’s Christmas?” pentru a strânge bani pentru ajutorarea bolnavilor de Ebola, din Vestul Africii.

ellie 2

Ellie Goulding susține și oamenii fără adăpost, contribuind ca voluntar în cadrul proiectul „Marylebone”, desfășurat în 2015, la Londra, cu scopul de a-i ajuta pe aceștia și de a elimina etichetările asociate lor.

După o pauza lungă, în anul 2017, cântăreața a performat la deschiderea celei de-a 16-a ediții a Festivalului Mawazine, unde a cântat, în premieră, cel mai nou single ,, First Time”, lansat anul acesta,  în colaborare cu Kygo. În această seară, începând cu orele 22, Ellie Goulding va performa pe Main Stage, la cea de-a treia ediție a Festivalului UNTOLD.

By Diana Arieșan – editor contribuitor The Woman

Sursa foto - Marta Popescu Photography

Diana este profesor pentru învățământul preșcolar cu o experiență de 12 ani și autorul cărții „ Abis în dealul sihastru”, lansată în anul 2013 (Editura Grinta, Cluj-Napoca). În anul 2015 a devenit membru al Cenaclului UBB, proiect realizat în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Cluj. Absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației și a Școlii Populare de Arte „ Tudor Jarda”, din Cluj-Napoca, secția retorică, Diana are preocupări pentru artă, sub toate formele sale. În perioada 2012-2014 a fost membru al trupei de teatru „ Pavlov 25”, iar în prezent își consolidează abilitățile de retor în cadrul diferitelor evenimente culturale.

Surse foto: hollywood.com, setlist.fm, mix166.com, drinkpreneur.com